30 yıldır bal üretip satıyor

30 yıldır bal üretip satıyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşayan Cemalettin Özata isimli vatandaş, 30 yıldır kendi ürettiği balları satarak geçimini sağlıyor.Çocukluk yıllarında arıcılığa merak sardığını belirten Cemalettin Özata ’30 yıldır bu işi yap?


Tarih: 23.01.2019 11:18

Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşayan Cemalettin Özata isimli vatandaş, 30 yıldır kendi ürettiği balları satarak geçimini sağlıyor.

Çocukluk yıllarında arıcılığa merak sardığını belirten Cemalettin Özata ’30 yıldır bu işi yapıyorum. 56 yaşındayım. Bal üretimi ve arıcılık sayesinde çok para kazandım. 2 çocuğum var. Onların geleceğini de yine bu işi yaparak hazırlayıp evlendirdim. Bal; tadıyla, üretimiyle ve pazarda satışıyla benim yaşam sebebim. Ömrüm yettiğince arıcılık ve bal üretip satmaktan vazgeçmeyeceğim. Emet, bal üretimi için çok elverişli. Kovanlarımın kalitesine göre bal fiyatları da değişiyor. Kendim ürettiğim için 30 lira ile 80 lira arasında bal satışı yapıyorum. Ama inanın 80 liraya sattığım bal başka pazarlarda en az 150 liraya alıcı bulur. Ben halimden memnunum. Rabbim herkese uğraştığı alanda bol kazanç versin. Çalışana, emek harcayana para kazanmak hiç de zor değil’’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı