İdris Koçoğlu: Yeni şarkı çalışmaları devam ediyor

İdris Koçoğlu: Yeni şarkı çalışmaları devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde yeni çalışması olan 'Çaresizim' ile karşımıza çıkan İdris Koçoğlu, bugün konuğumuz.


Tarih: 28.02.2022 11:32

Rock müziğin sevilen isimlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde yeni single'ını çıkaran İdris Koçoğlu'na merak edilen konular hakkında sorular sorduk.

Daha önceden de İdris Koçoğlu ile keyifli bir röportaj yapmıştık. Okurların hafızalarını tazelemek adına İdris Koçoğlu kimdir? 

İdris Koçoğlu kendisini bildiği zamandan beri şarkılar söyleyen, Türkiye'nin birçok şehrini görmüş ve birçok şehrinde de yaşamış memur bir ailenin müziğe gönül vermiş evladıdır diyebiliriz. 


Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Teknolojileri Bölümü lisans eğitimimi tamamladım ve şuan da aynı dal üzerinde yüksek lisans eğitimimi sürdürmekteyim.


Çaresizim single'ı ne kadar bir sürede yazıldı ve parçada asıl vurgulanmak istenen olay nedir? 

Bazı şarkılarımı yazmak haftalarca hatta aylarca sürerken bazıları da saatler içerisinde tamamlanıyor. Bu bestemi de yazarken gitarımı elime aldım ve saatler içerisinde tamamladım. 


Vurgulamak istediğim bir olay yok aslında o an hissettiklerim neyse onu yazıyorum. Belki okuduğum bir kitaptan etkileniyorum, belki izlediğim bir filmden yada yaşanmışlıklar üzerinden. 

Şarkılarında genellikle üzüntü ve aşk acısını öne çıkarıyorsun. Galiba bunları yazdıran bir durum var. Öğrenebilir miyim? 

Belki de mutlu anları anlatabilmek hüzünlü olanlardan daha zordur bilmiyorum. Zaten günümüz dünyasında mutlu olabilmekte zor bir mesele.


Çok duygusal görünen bir insan değilimdir aslında ancak olaylardan kolayca etkilenebilen bir özelliğimde var. Hepimiz hayatımızda bir şeyleri yaşıyoruz elbette ancak yaşamadan da yazılacak çok şey var çevremizde olan bitenler, dostlarımızın yaşadıkları, tanımadığımız ama dışarıda gördüğümüz insanların yaşadıkları... 


Ayrıca sadece aşk süsü verilmiş fakat farklı anlamlar taşıyan parçalar da var... 

Albüm için çalışmalar var mı, varsa nasıl bir albüm ile dinleyicinin karşısına çıkacaksın, rock mı olacak? 

2019 da yapmış olduğumuz röportajda yine albüm çalışması yapmak istediğimi söylemiştim. Hala istiyorum fakat şuan bunun için erken olduğunu düşünüyorum. Bir süre daha single çalışmalarım ile devam edeceğim. Ben bir rock cıyım evet ama farklı tarzlardaki müzisyenlerle de çalışma fikrimiz var. Fakat ana temamız her zaman rock, evet. 

Yaz sezonu yaklaşıyor. Yaza dair bir planın var mı, yeni bir single gelecek mi? 

Şu an üzerinde çalıştığımız farklı  bir konsepti olan grup çalışmamız var. Anadolu türkülerinden yola çıkarak onların yeni nesil düzenlemelerinin çalınacağı 6 kişilik bir ekip. Yaza kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Madem sordunuz o zaman bende bu haberi sizlerle paylaşayım, şuan tamamlanmak üzere olan yeni bir single çalışmam var. Söz ve müziği bana ait, düzenlemesi Umut Atakan Özşenol tarafından yapılıyor. Muhtemelen 1.5 - 2 ay içerisinde dinleyicilerle paylaşmış olacağız. Bu yeni çalışmamın adı ' Depresyondayım ' olacak...


Pandemi dönemi her kesime doğal olarak zarar verdi. Ertelenen veya iptal edilen konserler oldu mu? 

Tabii ki, bütün sahnelerimiz iptal oldu yaklaşık 1,5 sene boyunca bu konuda büyük sıkıntılar yaşadık benden çok daha fazla sıkıntılar çeken intihar eden insanlar oldu ve onlar adına ayrıca çok üzgünüm. Ben bu durumu kendi açımdan olabildiğince iyi değerlendirmeye çalıştım yeni hobiler edindim, kitaplar okudum, yeni besteler yaptım. 

Dinleyicilerine söylemek istediğin bir şeyler var mı? 

Öncelikle bana destek olan, şarkılarımı paylaşan herkese çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız... 


Eğer yaptığım müzikler ile onların hayatlarına dokunabiliyorsam ne mutlu bana.


Bir de şunu söylemek istiyorum; yeni müzikler dinlesinler, farklı insanları keşfetmeye çalışsınlar ve farklı müziklere ön yargıyla yaklaşmasınlar. Farklı tarzlarda ki müziklere ve sanatçılara bir şans verdiklerinde dünyaya olan bakış açılarının ve ufuklarının genişleyeceğine inanıyorum...


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi