Atmaca şehidin anısını yaşatacak

Atmaca şehidin anısını yaşatacak

Terör saldırısında şehit düşen Veteriner Uzm. Onb. Ahmet Akdal’ın can yoldaşı Atmaca, tedavisi sonrası Akdal ailesi tarafından sahiplenildi.


Tarih: 18.07.2021 11:39

7 Nisan’da Suriye'nin Tel Rıfat kırsalında terör örgütü tarafından düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal (30), memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti.Aynı  saldırıda yaralanan Atmaca adlı köpek uzun bir maceranın ardından tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Akdal ailesi de oğullarının şehit düştüğü saldırının mirası olarak Atmaca’yı sahiplenme kararı aldı.

Milli Savunma Bakanlığı ise sosyal medya hesabından duygulandıran haberi şu sözlerle paylaştı: “O, şehidimizin can yoldaşıydı.  Terörist saldırısında o da yaralanmıştı.  Şehidimiz Veteriner Uzm. Onb. Ahmet Akdal’ın değerli ailesi, Atmaca’yı oğullarının emaneti görerek sahiplenmek isteyince sevimli dostumuzu kendilerine teslim ettik. 3 aylık bir tedavinin ardından eski sağlığına kavuşan ve emekli olan Atmaca, artık şehidimizin Kahramanmaraş’taki değerli ailesiyle birlikte yaşayacak. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, Atmaca’ya ve şehidimizin değerli ailesine birlikte güzel günler diliyoruz.”

https://twitter.com/tcsavunma/status/1416674879286435841

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi