CHP Bursa’dan ‘Şehir Hastanesi’ tepkisi

CHP Bursa’dan ‘Şehir Hastanesi’ tepkisi

Rönesans Holding, yönetmeliğinden, ihalesine, sözleşmesinden verilen yatak garantilerine kadar gizemli bir şekilde hayata geçirilen Şehir Hastanelerinin işletmesini Danimarkalı ISS Facilities'e devrederken, CHP Bursa'dan tepki geldi.


Tarih: 26.06.2021 11:01

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca yaptığı yazılı açıklamada devir işleminin onaylandığının Rekabet Kurumu'nca açıklandığına işaret ederek, "Ortada dörtlük bir tiyatro var. Şimdi de şehir hastanelerinin işletmeci şirketini yabancı sermayeye devrettiler. AKP zihniyeti ve uzantıları, halkımızın geleceğine ipotek koymakta hiçbir beis görmüyor" dedi.

REKABET KURUMU AÇIKLADI: DEVİR İŞLEMİ ONAYLANDI

Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle hastaneleri inşa eden Rönesans Holding'in, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities devrettiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir” denildi.

Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı'nın Danimarkalı ISS'ye ne kadara satıldığı ise açıklanmadı. Türkiye'de 40 binden fazla çalışanı bulunan ISS, 1901 yılında bu yana 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

"BURSA'DAKİ 3 HASTANENİN NEDEN KAPATILDIĞI ANLAŞILMIŞTIR"

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding'in bu alandan çekilerek, hastane işletmelerinin ISS şirketine devrini ‘peşkeş’ operasyonu olarak tanımlayan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Yatak garantili Bursa Şehir Hastanesi'nin ayakta kalabilmesi için şehir içindeki 3 kamu hastanesi de kapatıldı. Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi kapatılarak kadroları Bursa Şehir Hastanesi’ne taşındı. Ayrıca Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin de kadrosunun yarısından fazlası Bursa Şehir Hastanesi’nde görevlendirildiği için kapasitesinin sadece üçte biri düzeyinde hizmet verebilir duruma düşürüldü. Bu hastanelerin yeniden açılacağına dair yapılan açıklamaların hepsi yalan çıktı. Hiçbir adım atılmıyor. Bu yetmiyormuş gibi ödeneği kesilip inşaatı yarım bırakılan Acemler’deki Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde sürüncemede bırakılan inşaatı yeniden başladı ama işbitim süresi uzatıldı” dedi.Acemler’deki 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin ve Yıldırım’daki 600 yataklı Devlet Hastanesinin inşaatları ivedilikle bitirilerek bu iki hastanenin bir an önce hizmete açılması gerektiğini, Bursalıların sağlık hizmetlerine erişiminin ancak bu yolla sağlanabileceğini kaydeden Karaca, "Bu iki hastanenin topyekün yapımı için toplam olarak 596 milyon TL maliyet söz konusuyken, Bursa Şehir Hastanesi’ne sadece 1 yılda 400 milyon TL’nin üzerinde kira ödendiği konuşuluyor. Şehir Hastanesi’nin sadece bir buçuk yıllık kirasıyla bu iki hastanenin tamamını yaptırmak mümkünken, önümüzdeki 25 yılı da borçlandırarak, döviz ve enflasyona endeksli, kat kat fazla kira ödenmesi kabul edilebilir mi? Bu hangi vicdana, hangi devlet anlayışına sığar?” diye sordu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı