Kılıçdaroğlu’ndan provokasyon uyarısı

Kılıçdaroğlu’ndan provokasyon uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, İzmir'de HDP binasına yönelik saldırıyla ilgili olarak, 'İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Kimse provokasyonlara pabuç bırakmasın' de


Tarih: 22.06.2021 15:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İzmir'de HDP binasına saldırıyla ilgili olarak provokasyon uyarısı yapan Kılıçdaroğlu, "İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Kimse provokasyonlara pabuç bırakmasın. Bir kişinin silah ruhsatı için tam teşekküllü hastanede sağlam raporu alması lazım. 2016'dan beri psikiyatride tedavi görüyor, buna raporu kim verdi? Herhalde savcılar bunu da inceleyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haksızlık kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa karşı çıkmak bizim insan olarak temel görevimizdir. Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Oy veriyorsa mesele yok, vermiyorsa tarihin çöp sepetine atılırsınız. Bu konuda hepimizin duyarlı olması lazım. Demokrasiyi sadece kendimiz için değil, bizim gibi düşünmeyenler için de istemeliyiz.

İZMİR'DEKİ HDP BİNASINA SALDIRI

Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim. İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Kimse provokasyonlara pabuç bırakmasın. Bir kişinin silah ruhsatı için tam teşekküllü hastanede sağlam raporu alması lazım. 2016'dan beri psikiyatride tedavi görüyor, buna raporu kim verdi? Herhalde savcılar bunu da inceleyeceklerdir.

"3600 EK GÖSTERGE SÖZÜNÜ UNUTTULAR"

Bizim güvenliğimizi koruyan polislerimiz var. Onlar görev yaptıkları sürece, devletin polisi oldukları sürece başımızın üstünde yeri var. Çok ciddi zorluklarda görev yaptıklarını biliyorum. 2021'de 40 civarında polis intihar etmiş. Neden? Bir devlet memuru 160 saat çalışıyor. Polis memuru en az 240 saat çalışıyor. Yeri geldiğinde 400 saat çalışan var. Kim bunun farkında? Bu konuyu da parlamentoya getirin, grup başkanvekili arkadaşlara sesleniyorum. 3600 ek gösterge diye söz vermişti birileri, onu da unuttular.

"İKTİDAR OLDUĞUMUZDA SURİYELİLERİ SURİYE'YE KARDEŞÇE GÖNDERECEĞİZ"

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmıyorum. Onların evlerini yapacağız. Bizim müteahhitler yapacak, AB finanse edecek. O zaman güle güle diyeceğiz, davulla zurnayla göndereceğiz. Suriye'de barışı sağlayacağız.

SİYASİ PARTİLERİ KAPATMA

Siyasi partileri kapatmak onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya terör örgütleriyle onları bağlantılandırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey elbette ki devletin savcıları, polisi, güvenlik görevlileri devreye girerler. Bu ülkede saygın hakimler varsa gerekli kararı verirler. Ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın haksızlığa karşı çıkmak insan olarak bizim temel görevimizdir. Biz haksızlığa karşı durmak istiyoruz. Demokrasilerde en büyük hakem halktır. Oy veriyorsa mesele yok vermiyorsa zaten tarihin çöp sepetine atılırsınız. Bu konuda hepimizin duyarlı olması lazım, demokrasi konusunda. Sadece kendimiz için değil bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasi istemeliyiz.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1407286036913328129

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı