Yüksel Özkan’dan orman yangını sorusu

Yüksel Özkan’dan orman yangını sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi.


Tarih: 07.08.2021 08:50

BURSA (İGFA) - Ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının birçoğunun söndürüldüğünü, bir kısmının kendiliğinden söndüğünü büyük bölümünün de halen devam ettiğini kaydeden CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, "Maalesef yerleşim yerlerini de adeta küle çeviren orman yangınları sırasında özellikle hava araçları yeterli olmadığı için tahribat çok daha fazla oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı envanterinde yangın söndürme uçağı bulunmaması, Türk Hava Kurumu uçaklarının ihalelere dahi alınmaması ve bu uçakların çürümeye terk edilmesi kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açtı. Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna’dan yangın söndürme uçakları geldi, gelen uçakların ise Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçaklar ile aynı performansa sahip oldukları ortaya çıktı" dedi.

Millet İttifakı yönetiminde olan Büyükşehir Belediyeleri’nden gelen personel ve araç gereçlerin yanında, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nden de 220 kişilik bir ekip ve 53 adet araç yangınlara müdahale için ülkemize geldiğini açıklayan Özkan, "Sivil toplum örgütleri, belediyeler ve vatandaşların da yeri geldiğinde kovalar ve kovalarla söndürme çalışmalarına destek verdiği felaket sırasında, TSK’ nın personel ya da ekipmanlarının yanan bölgelerde bulunmaması soru işaretlerini artırdı. Orman yangınlarının halen devam ettiği bölgelerde vatandaşlarımız hava aracı ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden destek haykırışları devam ediyor" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması için soru önergesi veren Yüksel Özkan, "Yangın bölgelerinde 1. haftadan sonra çok az sayıda da olsa görebildiğimiz ülkemizin güzide kurumu Türk Silahlı Kuvvetleri’ni geçtiğimiz yıllarda yaşanan her türlü felakette ve tam donanımlı olarak yanlarında görmeye alışan halkımızdan gelen tepkiler üzerine mi “TSK’dan destek istenmiştir? İlgililere soruyorum. Yangınların başlangıcından kaç gün sonra TSK’dan resmi olarak destek istenmiştir" diye sordu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi