Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kavuştu

Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kavuştu

Cumhurbaşkanı Kararnamesi uyarınca Resmi Gazete’de yayımlanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesine yönelik karar, sağlık bilimleri alanında faaliyet gösteren akademi v


Tarih: 19.04.2019 16:02

Cumhurbaşkanı Kararnamesi uyarınca Resmi Gazete’de yayımlanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesine yönelik karar, sağlık bilimleri alanında faaliyet gösteren akademi ve öğretim çevresinde büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi kararının sağlık sektöründe hızla yaşanan değişim ve gelişmeleri takip ederek toplumun her alanında istihdam edilebilen nitelikli personel gereksinimini karşılaması açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sağlık alanında gelişen bilgi ve teknolojinin bireylerin yaşam kalitesini artırırken, sağlık bakımı hizmetlerinden beklentileri de değiştirdiğini ifade etti. Rektör Ağırakça, "Buna bağlı olarak nitelikli sağlık personeli gereksinimindeki artış nedeniyle son yıllarda Yüksek Öğretim Kurumu sağlık bilimleri okullarının öğrenci kontenjanları önemli ölçüde artmıştır. Doğal olarak öğrenci sayılarındaki bu artış alanında uzman öğretim elemanlarına olan ihtiyacı da ortaya çıkarmıştır. Yüksekokulun fakülte olarak yapılandırılması kararı bu anlamda, açılacak yüksek lisans ve doktora programlarıyla, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz klinik uygulamalara yenilik getirecek araştırmalarıyla toplum sağlığını geliştirmeye yönelik sağlık politikalarında aktif rol alarak Türkiye’deki sağlık bakımına katkıda bulunabileceklerdir” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin uzun zamandır kurulması düşünülen Tıp Fakültesi’ne temel oluşturacağının da altını çizen Rektör Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, şehrin bireysel, içtimai ihtiyaçlarının karşılanması, bilgi çağının gerekleri ve moral değerlerle donanımlı fertlerin yetiştirilmesini temel alan bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Reşit Yıldız ise fakültede eğitim görecek öğrencilerin eleştirel düşünme becerileri ile birlikte ileri teknolojiyi doğru ve etkin kullanabilmesini sağlayacak yeterli altyapıya sahip olduklarını belirterek, 4 profesör, 3 doçent, 10 Dr. öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi ve 10 araştırma görevlisiyle eğitim vereceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı