Mersin Büyükşehir Belediyesi, balık çiftliklerini yargıya taşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, balık çiftliklerini yargıya taşıyor

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de kurulması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili alınan ÇED raporlarını yargıya taşıma kararı aldıklarını açıkladı. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye


Tarih: 17.05.2019 19:27

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de kurulması planlanan balık çiftlikleriyle ilgili alınan ÇED raporlarını yargıya taşıma kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında balık çiftliklerine ilişkin açıklama yaptı. Toplantıda konuya ilişkin aldıkları karara açıklayan Seçer, “Balık çitlikleri konusunda ben emenim ki diğer partilere mensup üyelerin hassasiyetleri de yüksek. İstihdam oluşturalım, milli ekonomiye katkı sunalım ama bunu yaparken kaş yapalım derken göz çıkarmayalım, çevreyi katletmeyelim” dedi.

Mersin’de yaşananların kriterler çerçevesinde balık üretim çiftlikleri kurulmasının önüne geçtiğini ve çevre katliamına dönüştüğünü belirten Seçer, yeni tesislerin oluşturulması için kapasite eşiği olduğunu, bin ton/yıl kapasite üzerine çıkan balık çiftlikleri için ÇED olumlu raporu istendiğine işaret etti. Seçer, “Ben bu raporları çok süratle kısmen inceledim. Hakikaten benim de gözlerim fal taşı gibi açıldı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak dava açma kararı aldım. Balık çiftlikleriyle ilgili verilen ÇED raporları konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yargıya gidiyoruz, dava açıyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?

Van-Bahçesaray kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! 3 drone havada imha edildi, tüm uçuşlar askıya alındı