Alanya’da Finlandiyalı seçmenler sandık başına gitti

Alanya’da Finlandiyalı seçmenler sandık başına gitti

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Finlandiyalı seçmenler, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Finlandiya adına görev yapacak milletvekilini seçmek için sandık başına gitti.


Tarih: 03.04.2019 19:05

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Finlandiyalı seçmenler, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Finlandiya adına görev yapacak milletvekilini seçmek için sandık başına gitti.

Finlandiya’da 18 Mayıs Pazar günü yapılacak AP seçimi öncesinde Alanya’da yerleşik yaşayan seçmenlerin Finlandiya’nın Alanya Fahri Konsolosluğu’nda oy kullanma işlemleri başladı. Yaklaşık 3 bin Finlandiyalı seçmen, saat 10.00’dan itibaren 14 ayrı partiden 200 aday arasından tercihlerini yapıyor. Adaylar arasında Yeşiller Partisi’nden Türk milletvekili Ozan Yanar da yer alıyor.

Finlandiya’nın Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, Fin seçmenlerin Alanya’da 2 gün süreyle oy kullanacağını söyledi.

“Alanya’da 3 bine yakın Finli vatandaş yaşıyor”

Türkiye’de en fazla Finlandiyalının Alanya’da yaşadığını belirten Müftüoğlu, “Alanya’da 3 bine yakın Finli vatandaş yaşıyor. Geçtiğimiz seçimde 460 vatandaş burada sandık başına geldi. Finlandiya dışındaki ülkelerde yapılan seçimlerde oy kullanılan şehirlerden birisi de Alanya. Bu bizim için çok önemli, tanıtıma önemli katkı sağlıyor. Türkiye’de 3 farklı bölgede seçim yapılıyor ve 200 milletvekili seçilecek. Bu katılımda bağımsız adaylar da var. Bir Türk aday da bu seçimde Yeşiller Partisi’nden seçime katılıyor. Bu bizim için çok önemli. Bu seçimlerin hem Türkiye için hem de Finlandiya’da yaşayan Türkler için en iyi şekilde geçmesi için özellikle çaba sarf ediyoruz. Alanya’da yaşayan Finlandiyalı vatandaşlar burada yaşamaktan çok memnunlar. Çünkü kendi ülkelerindeki oy kullanma işlemini burada rahatlıkla yapabiliyorlar. Bu süre içinde biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde onları ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Bende burada yaşamaktan çok mutluyum”

31 Mart yerel seçimlerinde Alanya Belediyesi Meclis üyesi seçilen ve Kuddisi Müftüoğlu’nun eşi olan Fin asıllı Türk vatandaşı Paulina Müftüoğlu ise, "Bizim burada Finlandiya’daki milletvekili seçiminin ön seçimi var. Gerçek seçim Finlandiya’da önümüzdeki hafta yapılacak. Burada 2 bin 500’e yakın Finli oturuyor. 4 yıl önceki seçimlerde burada 450 kişi oy kullandı. Bugün de aynı şeyi bekliyoruz. İnşallah daha fazla olacak. Finliler Alanya’da yaşamaktan çok mutlular. Bende burada yaşamaktan çok mutluyum. Aynı şekilde Alanya Belediyesi Meclis üyeliğim hayırlı herkese hayırlı olsun. Teşekkür ediyorum Ben 25 sene önce Alanya’ya geldim. Birçok ilk yaşadım. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Zaten Alanya her zaman çok misafir sever yer olduğu kendimizi evimizde gibi hissediyoruz " dedi.

"Bugün ilk günümüz olmasına rağmen çok yoğun katılım var"

Oyunu kullanan Finlandiya vatandaşı Tiia Özgül de, "Biz Finlandiya’da 4 senede bir milletvekili seçiyoruz. Bölge bölge adaylar var. Herkes kendi adayını seçecek. Bugün ilk günümüz olmasına rağmen çok yoğun katılım var. Burada seçimler 3 gün sürecek, ama asıl seçim 14 Nisan’da. Buradaki oylar Finlandiya’ya gidecek, oylar orada sayılacak. Geçtiğimiz pazar günü de burada bir seçim oldu. Burada da oy kullandık. Çok güzel duygu, Paulina hanım da buradaydı ve bu bizim için çok önemli. Alanya Belediyesi meclisinde bizleri temsil edecek. Kendisini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?