Bakan Yerlikaya duyurdu: Yıllardır aranan 200 bin kişiyi yakaladık

Benzer Videolar

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yıllardır aranan 200 bin kişiyi yakaladık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "2024 yılında yakalama kararı olan ve aranan 197 bin 940 şüpheli bizden kaçamadı" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında hakkında yakalama kararı bulunan toplam 197 bin 940 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aranan şahıslara yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

FİRARİ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı verilere göre, 0-5 yıldır aranan 195 bin 790 kişi, 5-10 yıldır aranan 1.249 kişi, 10 yıl ve üzeri süredir aranan 901 kişi olmak üzere toplamda 197 bin 940 şahıs güvenlik güçlerince yakalandı.

Adaletten kaçanların sokaklarda serbestçe dolaşmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Yerlikaya, “Eninde sonunda yakalarız. Bizden kaçış yok” ifadelerini kullandı.

10 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, geçtiğimiz hafta Karabük’te önemli bir operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Karabük İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, hakkında 59 ayrı aranma kaydı ve 48 yıl 6 ay hapis cezası bulunan A.E. isimli şahsı yakaladı.

Şüphelinin, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından 10 yıldır arandığı öğrenildi.

HER İL VE İLÇEDE ÖZEL EKİPLER GÖREVDE

Bakan Yerlikaya, firari suçluların yakalanması için özel ekipler kurulduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu: “Durumundan şüphelendiğiniz kişileri 112’ye bildirin. Biz gereğini yapalım.”

Güvenlik güçlerinin operasyonlara aralıksız devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerini tebrik etti.

van telgraf