Erdoğan: "Şehircilikte yeni döneme girdik"

Erdoğan: "Şehircilikte yeni döneme girdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Genç Dostu Şehirler Kongresi'nde konuştu.


Tarih: 24.08.2021 19:31

Ankara'da 'Genç Dostu Şehirler Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilgi ve teknolojiyle beraber şehircilikte de artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Değişen şartlara ve toplumsal taleplere göre politika belirleme, belediyelerimiz için tercihten öte zorunluluktur" dedi.

Gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet çalışan, üreten, hak bildiği yolda yürümekten çekinmeyen gençler oldukça geleceğine umutla bakacaktır. Önümüzdeki süreçte gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil edeceğiz" dedi.

"Afetlerde zarar gören vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacaktır" diyen Erdoğan, "Siyasi parti ayrımı gözetmeden afetle mücadelede yardım çalışmalarına katılan belediyelerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sel ve yangında zarar gören vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacaktır. Devletimiz Van, Elazığ depremi sonrasında vatandaşına verdiği sözü nasıl eksiksiz yerine getirmişse sel ve yangında zarar görenlerin yaralarını da saracak. Milletimiz bu zor günleri de atlatacak. Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın hiçbir izahı yoktur" diye konuştu.

Bilgi ve teknolojiyle beraber şehircilikte de artık yeni bir döneme girmiş bulunduklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayata dair pek çok unsurun da değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanı merkeze alan şehirler yerini modern zamanda üretimin ve sanayinin merkezde olduğu şehircilik modellerine bırakmıştır. Refahın artmasıyla birlikte insanlar şehircilikte güzel olanın arayışına düşmüştür. Dikey mimarinin bedelini ödedik artık geçmişe sahip çıkan geleceği kucaklayan şehircilik modellerine ihtiyacımız var. Değişen şartlara ve toplumsal taleplere göre politika belirleme, belediyelerimiz için tercihten öte zorunluluktur. Şehirlerimizi artık yeni bir anlayışla geliştirmeli, belki bir kısmını yıkıp yeniden inşa etmeli, büyüme alanlarını tekrar değerlendirmeliyiz".


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı