İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'de Alevi ailenin evinin işaretlenmesine çok sert tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Soylu, İzmir'de Alevi ailenin evinin işaretlenmesine çok sert tepki gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle ilgili yaptığı konuşmada, "O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış gibi görüyorum. O kişi bunun bedelini ödeyec


Tarih: 28.11.2019 11:31

İçişleri Bakanı Süleyman Soyluİzmir Gaziemir'de Alevi ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulması tepki gösterdi. Çirkin ifadelerle ilgili açıklama yapan Soylu, "O kişi bunun bedelini ödeyecek dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle ilgili İzmir'de yaptığı konuşmada çok sert ifadeler kullandı. Soylu, "O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum. Arkadaşlarımız o kişiyi bulacaktır. İçişleri Bakanlığı olarak bizatihi tarafız bu olaya hukuken de tarafız. Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek" dedi.

MHP de tepki gösterdi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Türkiye'yi utandıran olayla ilgili olarak, "Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

İzmir Gaziemir'de Alevi ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulması tepki çekmişti. Çirkin ifadelerle ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Alevi vatandaşlara yönelik çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimlerin konuyu yakından takip ettiğini ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başladığını belirtmişti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi