Irak’tan Yeşil Bölge saldırısı açıklaması

Irak’tan Yeşil Bölge saldırısı açıklaması

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye Katyuşa füzesiyle düzenlenen saldırının ardından açıklama yapan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, “Ülkede istikrar sağlanmış durumda endişelenecek bir şey yok” ifadesine yer v


Tarih: 20.05.2019 18:07

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye Katyuşa füzesiyle düzenlenen saldırının ardından açıklama yapan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, “Ülkede istikrar sağlanmış durumda endişelenecek bir şey yok” ifadesine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığının birkaç gün önce Irak’ta acil görevde bulunmayan tüm hükümet çalışanlarının ülkeyi terk etmesi emrini vermesinden sonra, Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan ABD Bağdat Büyükelçiliği yakınlarına Katyuşa füzesiyle düzenlenen saldırı hakkında Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul açıklama yaptı. Bağdat’ta istikrarın sağlandığını belirten Resul, güvenlik güçlerinin vatandaşlar ve diplomatik misyonları korumak için gece gündüz büyük bir çaba göstermekte olduğunu vurguladı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün büyükelçiliklerin ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye Sovyet yapımı Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlenmişti. Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmamıştı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi