COVID-19'a karşı geliştirilen burun spreyi KKTC'de üretiliyor

COVID-19'a karşı geliştirilen burun spreyi KKTC'de üretiliyor

Yakın Doğu Üniversitesi, proje ve patent ortağı olduğu koruyucu burun spreyini KKTC’de üretmek için İtalyan MAGI Group’la anlaşma imzaladı. Prosedürün tamamlanması sonrası İtalya’nın ardından KKTC, Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerd


Tarih: 16.04.2021 11:28

KKTC (İGFA) - Yakın Doğu Üniversitesi, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2’nin hücrelere bulaşmasını önlemek amacıyla geliştirilmesinde proje ortağı olduğu koruyucu burun spreyini, İtalya'nın ardından Türkiye, KKTC ve Türki Cumhuriyetlerinde kullanıma sunmak için İtalyan MAGI Group’la protokol imzaladı. Tamamen doğal bileşenlerden üretilen koruyucu burun spreyini, ilk etapta KKTC’de üretecek olan Yakın Doğu Üniversitesi, üretimi Türkiye’ye de taşımayı hedefliyor. 

Burun ve ağız yoluyla uygulanabilen koruyucu sprey, bir yandan SARS-CoV-2’nin üst solunum yolundaki hücrelere bağlanmasını engelleyip diğer yandan antiviral etkisi ile virüsleri öldürerek çift yönlü bir koruma sağlıyor. Koruyucu burun spreyi, SARS-CoV-2 dışındaki virüslere karşı da etkili. 

Zeytin yaprağı özünden elde edilen, doğal içerikli bir ürün olan koruyucu burun spreyi, burun ve ağız yoluyla uygulanan, reseptör bloke edici, anti-viral ve anti-oksidan özellikler taşıyor. Spreyin, İtalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan laboratuvar ve insan deneylerinde hücrelere toksik etki yaratmadığı, SARS-CoV-2’yi inhibe ettiği ve yan etkisi olmadığı belirlendi. 

Yakın Doğu Üniversitesi’nin geliştirilme sürecinde yer aldığı koruyucu burun spreyinin, COVID-19’la mücadelede önemli bir katkı yarattığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, geliştirme ve test edilme aşamalarında proje ortağı oldukları Koruyucu Burun Spreyini Üniversite 4.0 vizyonuyla üreterek, Türk halkının kullanımına sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.  


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı