Denizli'de çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli'de çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının yaşam standartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla yaptığı glutensiz gıda desteği bu yıl da sürdürdü.


Tarih: 19.04.2021 09:18

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çölyak hastaları için glutensiz gıda paketleri hazırlandı. Paketler, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde COVID-19 tedbirleri kapsamında teslim edildi.

Programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Özer, çölyak hastalarına yönelik gıda desteğinin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatıyla bu yıl da devam ettiğini belirterek, kendisine teşekkür etti.

 "Glutensiz gıdaların temini zor olabiliyor"

Çölyak hastalarının yiyecek içeceklerine dikkat etmesi gerektiğine dikkati çeken Özer, "Bu hastalar glutensiz gıdalar tüketmek zorundalar. Bu glutensiz gıdaların temini de zor olabiliyor. Biz de bu zorlukları bir nebze olsun azaltabilmek adına bu gıda paketlerini hazırladık. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü bu hastalığın tedavisi ömür boyu diyettir" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı