Sıcaklar kurdeşene neden olabilir

Sıcaklar kurdeşene neden olabilir

Kurdeşenlerin vücut ısısı artışından da kaynaklanabileceğini belirten İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ısı ürtikeri ile önemli bilgiler aktardı.


Tarih: 28.06.2021 10:32

Kurdeşenlerin alerjik bir reaksiyondan kaynaklandığını düşünebilirsiniz, ancak ısı artışından da kaynaklanabilirler. Bunlara ısı kurdeşeni veya kolinerjik ürtiker denir. Kolinerjik ürtiker (kolinerjik anjiyoödem veya ısı çarpmaları olarak da adlandırılır), büyük kırmızı deri lekeleriyle çevrili küçük kurdeşenlerle sonuçlanan bir reaksiyondur. Vücut ısınızdaki artışla ilgilidirler.

Cildinizde birçok nedenden dolayı kaşıntılı kırmızı kurdeşenler alabilirsiniz. Antrenmandan terlediğinizde, gergin olduğunuzda veya sadece sıcakken ortaya çıkanlara kolinerjik ürtiker denir. Egzama, astım veya saman nezlesi gibi diğer alerjileriniz varsa veya belirli yiyecekler veya ilaçlar, cildinizdeki baskı veya soğuk hava gibi başka nedenlerle kurdeşen çıkarıyorsanız, bu kurdeşene yakalanma olasılığı daha yüksek olabilir.

Isı kurdeşenlerini önlemeye yardımcı olmak için birkaç önlem de alabilirsiniz:- Egzersiz yaparken çok terlememeye çalışın.- Yüksek nemli alanlara maruz kalmayı önleyin.- Uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.- Kurdeşenleri önlemek veya rahatlatmak için sıcak cildinizi soğutun.-Soğuk bir duş almayı deneyin, soğuk suya batırılmış bir bezi cildinize bastırın veya bir vantilatörün önünde durun.-Bol giysiler giyin.-Evinizi ve yatak odanızı serin bir sıcaklıkta tutun.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?

Van-Bahçesaray kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! 3 drone havada imha edildi, tüm uçuşlar askıya alındı

Karasu Çayı yağışların bol olması nedeniyle eskisi gibi akmaya başladı

Van'da kaçak kazı ihbarına giden güvenlik güçleri gördükleri karşısında şoke oldular