"Tedavi kadar sağlığı korumak da önemli"

"Tedavi kadar sağlığı korumak da önemli"

BURSA (İGFA) - Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, son yıllarda özellikle de pandemi ile birlikte önemi bir kez daha öne çıkan Halk Sağlığı Haftası'nın  bu yılki temasının 'Afet ve Olağandışı Durumlarda Çevre Sağlı


Tarih: 08.09.2021 10:03

BURSA (İGFA) - Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, son yıllarda özellikle de pandemi ile birlikte önemi bir kez daha öne çıkan Halk Sağlığı Haftası'nın  bu yılki temasının 'Afet ve Olağandışı Durumlarda Çevre Sağlığı Hizmetleri' olarak belirlendiğini kaydetti. Dr.Yavuzyılmaz, afetlerde ve diğer dönemlerde verilen çevre sağlığı hizmetleri arasında nitel fark olmadığına dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekiplerinin afet ve olağandışı durumlarda da ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde çalışarak sahada görev almakta olduğunu dile getiren Dr.Yavuzyılmaz, “Ayrıca vektörel hastalıkları önlemek amacıyla vektör üreme yerlerinin tespit edilmesi haşere ve kemiricilerin kontrol altına alınması ve katı atıkların bertaraf edilmesi gibi çevre sağlığını ilgilendiren birçok konuda gereken kontrollerin yapılması ile bulaşıcı hastalıkları önlemek ve salgın riskini azaltmak için olay anından itibaren olay yerine intikal edilmekte ve hızlı bir şekilde müdahale etmekteyiz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı