Türkiye-Kazakistan Sağlık Haftası sona erdi

Türkiye-Kazakistan Sağlık Haftası sona erdi

Türkiye-Kazakistan Ortak Sağlık Haftası 7-15 Nisan 2019 tarihleri arasında Kazakistan’ın Türkistan Eyaletinde gerçekleştirildi.İki ülke Sağlık Bakanlıkları ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Sağlık Haftasın


Tarih: 15.04.2019 13:23

Türkiye-Kazakistan Ortak Sağlık Haftası 7-15 Nisan 2019 tarihleri arasında Kazakistan’ın Türkistan Eyaletinde gerçekleştirildi.

İki ülke Sağlık Bakanlıkları ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Sağlık Haftasında bazı branşlarda bölgede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatlar yapıldı.

Hafta süresince toplamda 114 özellikli ameliyat, 653 muayene gerçekleştirilirken, 496 Kazak sağlık personeline de eğitim verildi.

2 milyon nüfusun yaşadığı Türkistan Eyaleti ve çevresinde radyoloji alanında akciğer tümörlerine yönelik ilk kez eğitim gerçekleştirildi.

Acil tıp branşında ise bölgede bulunan tüm hastanelerin acil çalışanlarına, Travmalarda Acil Yaklaşımlar, Kalp ve Akciğer Yeniden Canlandırılması (CPR), Entübasyon, Temel ve İleri Yaşam Desteği konularında eğitimler verildi.

Ülkemizin sağlık alanında elde ettiği tecrübeler, şehir hastaneleri, sağlık turizmi ile ilaç ve tıbbi cihaz kapasitesi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov, geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuğu olarak ülkemizi ziyaret etmiş; başta şehir hastaneleri ve kamu-özel işbirliği modeli olmak üzere bilgiler almış sağlık alanında karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi kararı alınmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, 2006 yılından günümüze, sınırı olmayan gönül coğrafyasında 3 kıtada Afganistan, Yemen, Sudan, Irak, Moldova /Gagavuzya, Moritanya, Moğolistan, Bangladeş, Azerbaycan, Nahcıvan, Karakalpakistan, Yemen, Somali, Cibuti, Kosova, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Kenya ve Kazakistan’da Sağlık Haftaları düzenliyor.

Bu güne kadar 20 farklı ülkede 43 Sağlık Haftası gerçekleştirildi.

26 bin hasta muayenesi ve 5 bin 200 ameliyat yapıldı.

Ayrıca 4 bin 700 sağlık personeline mesleki kapasitelerini geliştirmeye yönelik teorik ve pratik eğitimler verildi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı