TURKOVAC Faz-3'te yan etki görülmedi

TURKOVAC Faz-3'te yan etki görülmedi

650 kişinin gönüllü olarak başvurduğu yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, faz-3 çalışmaları kapsamında Kayseri'de şimdiye kadar 46 kişiye uygulandı ve herhangi bir yan etki görülmedi.TRT Haber'in aktardığına göre TURKOVAC aşısında


Tarih: 07.09.2021 17:08

650 kişinin gönüllü olarak başvurduğu yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, faz-3 çalışmaları kapsamında Kayseri'de şimdiye kadar 46 kişiye uygulandı ve herhangi bir yan etki görülmedi.TRT Haber'in aktardığına göre TURKOVAC aşısındaki son durumu değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, TURKOVAC için faz-3 çalışmasında heyecanlı bir dönemde olduklarını belirterek, "Bu dönemde Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilmiş bir aşı olduğu için şehrimizden de çok fazla gönüllü mevcut. Bu süreçte bize 650 kadar gönüllü başvurusu oldu. Bizler de bu kişilerde uygunluk için görüşmeler yaptıktan sonra şu ana kadar 46 gönüllüye ilk doz aşımızı uyguladık. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık. Bu süreci de gayet rahat geçirdiler" diye konuştu.

Bu arada aşı tedarikinde sorun olmadığını, en az 30 milyon do aşı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yerli aşı çalışmalarındaki son durumu anlattı. Rapel doz uygulamasını gönüllü gruplara yaptıklarını belirten Bakan Koca, "Sonuçları zannediyorum üç dört hafta içinde çıkmış olur. Sinovac'la birlikte kıyaslamalı yapılıyor. Biz seri üretime en geç önümüzdeki 1,5-2 ay içinde geçmek istiyoruz. O hazırlıkları yapıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi