Uzmanlardan diyabet hastalığı uyarısı

Uzmanlardan diyabet hastalığı uyarısı

Van’da Urartu Göz Kurucu Hekimi Doktor Öğretim Üyesi Atilla Yazıcıoğlu, diyabet (şeker) hastalığının genel bir hastalık olduğunu ve körlük riskini arttırdığını ifade ederek, şeker hastalarının 6 ayda bir göz doktoruna başvurmal


Tarih: 22.09.2020 10:47

Diyabet hastalığının vücuttaki küçük damarları etkileyen bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Urartu Göz Kurucu Hekimi Doktor Öğretim Üyesi Atilla Yazıcıoğlu, vücuttaki şeker dengesinin sağlanamamasından dolayı damarlarda bozulmalara ve buna bağlı damarsal hastalıklara yol açtığını söyledi. Vücuttaki en küçük damarların böbrek ve ciltte bulunduğu gibi gözde de bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, “Dolayısıyla şeker hastalığı olanların göze bağlı problemlerinde gelişmesini sağlar. Göz arkasında kanama, su toplaması ve retina yırtığı dediğimiz problemlere yol açabilir” dedi.


Şeker hastalığı olanların 6 ayda bir göz doktoruna başvurmaları gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, “Dünyadaki en sık körlük nedeni şeker olduğu için, şeker hastalarının 6 ayda bir göz doktoruna kontrole gitmelerini tavsiye ediyoruz. Biz Urartu Göz Merkezi olarak şeker hastalığına bağlı hem göz içine ilaç uygulamaları hem lazer uygulamaları hem de vitrektomi ameliyatlarını uygulamaktayız. Dolayısıyla bu konuda Urartu Göz Merkezi olarak göze dair ne gerekiyorsa yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar: Bu oyun iyice kirlendi

Nesli tehlike altında! Van'da fotokapanla yaban keçisi görüntülendi