Yozgat'ta günde 4 bin 500 kişi aşılanıyor

Yozgat'ta günde 4 bin 500 kişi aşılanıyor

Yozgat'ta Koronavirüs ile mücadele kapsamında CoronaVac aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İl genelinde ortalama 4 bin 500 kişi aşılanıyor.


Tarih: 23.02.2021 16:04

YOZGAT (İGFA) - Yozgat'ta önce 90 yaş üzeri vatandaşların ilk doz aşılarını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü , il ve ilçelerdeki hastane ve sağlık merkezinde sırasıyla 85, 80, 75, 70 ve 65 yaş vatandaşların da 1. doz aşı çalışmalarını tamamladı. Tüm sağlık birimlerinde her gün ortalama  4 bin 500 CoronaVac aşısının kullanıldığı Yozgat'ta sağlık çalışanlarına 2.doz aşıları da yapıldı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, aşı çalışmalarının başladığı günden bu yana il genelinde  33 bin 962 doz aşının kullanıldığını ve stokta ise halen 11 bin aşının bulunduğunu belirtti. Ekiplerin bir yanda COVID-19 ile mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, diğer yanda vatandaşları bir an önce aşılamak için büyük bir özveriyle mesai yaptıklarını kaydeden Dr. Şahiin, "65 yaş üzerindeki  vatandaşlarımıza 70 bin dolayında aşı uygulayacağız. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza 1. doz aşılarını kısmen tamamlamış bulunuyoruz.  2. doz aşılarımızı ise 28 gün sonra gerçekleştireceğiz” dedi.

Vatandaşlarla yoğun temas halinde olan risk gurubundaki Valilik, Adliye, Emniyet, Jandarma ve Milli Eğitim çalışanlarına  1. doz aşılamada öncelik verileceğini  söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, ardından da 60 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını açıkladı. Aşılama programının Bakanlığın belirlediği kriterlere göre sürdürüldüğünü  kaydeden Dr. Şahin, sağlık kurumlarında  bugüne kadar  yapılan aşılama çalışmalarının vukuatsız  ve sorunsuz devam ettiğini söyledi. Yozgat'ta birinci ve ikinci doz aşılarının  gelecek aşı sayısına göre Mayıs ayı  sonuna kadar  tamamlanması bekleniyor.

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı