Kartepe’de tarihi su değirmeni yeniden hizmete başladı

Kartepe’de tarihi su değirmeni yeniden hizmete başladı

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Su Değirmeninde İncelemede Bulundu.


Tarih: 19.09.2019 12:03

SAKARYA (İHA) – Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, restorasyonu tamamlanan tarihi su değirmeninde incelemede bulundu.

Kartepe Suadiye Mahallesi’nde genel mimari özellikleri itibariyle, 19’ncu yüzyıl sonu 20’nci yüzyıl başı yapısı olan tarihi su değirmeninde restorasyon çalışmaları Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projesi kapsamında aslına uygun olarak tamamlandı. Tarihi değerlere önem veren Başkan Kocaman’ın yakından takip ettiği restorasyon projesinin tamamlanması ile tarihi su değirmeni hizmet vermeye başladı. Küçük su deresi yanında kurulan Tarihi Su Değirmeni dikdörtgen planlı yapının oturum alanı 79, kullanım alanı ise 62 metre karede hizmet verecek.

Turizm ilçesi olan Kartepe’de tarihi zenginliklerin kültürel zenginlik oluşturduğunu ifade eden Başkan Kocaman, “Tarihi su değirmeninin tamamlanması ile Kartepemiz’de kültürel zenginliğimize önemli bir katkı sağlamıştır. Hemşehrilerimizin istek ve taleplerine göre gereken hizmetler yapılırken, ilçemizin tarihine de sahip çıkıyoruz. Su değirmeni tarihi miraslarımızdan biridir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı