Gürün’ün içme suyu hattı yenileniyor

Gürün’ün içme suyu hattı yenileniyor

Sivas'ın, Gürün İlçesinde Yaklaşık 25 Yıldır Kullanılan Ve Artık İhtiyaca Cevap Vermeyen İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileniyor.


Tarih: 11.07.2019 16:01

Sivas’ın, Gürün ilçesinde ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu şebeke hattı yenileniyor.

Sivas’ın, Gürün ilçesinde içme suyu şebekesi için 1994 yılında döşenen asbest boruların ihtiyaca cevap vermemesi ile 90 kilometre uzunluğundaki hat yenileniyor. Yenilenen hatta ise daha sağlıklı ve kullanışlı olan polietilen borular kullanacak.

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, boruların yenileriyle değiştirilmesi ile ilçenin daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını belirtip ”İçme suyu şebekemizi eski asbest borulardan oluşuyordu. Artık ihtiyaca cevap vermeyen bu borulardan kurtularak, daha kullanışlı ve sağlıklı olan polietilen boruları döşüyoruz. Değişen şartlar, her gün yaşanan su arızaları, hemşehrilerimizin suda yaşadığı sıkıntılar, eski hattın kullanım ömrünü doldurmuş olması nedenleriyle bu kararı aldık. İnşallah hemşehrilerimize içme suyu standartlarına uygun, musluklarımızdan billur gibi su içireceğiz. Yaklaşık 90 km uzunluğundaki toplam içme suyu hattımızı en kısa sürede tamamlayarak, ilçemizi temiz bir içme suyu hattına kavuşturacağız.“dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi