Babacan: "Siyasette kadınların uzlaşmacı yaklaşımına ihtiyaç var"

Babacan: "Siyasette kadınların uzlaşmacı yaklaşımına ihtiyaç var"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen “DEVA Kadında Zirvesi”nde konuştu. Siyasi kavgaların kaybedeninin kadınlar olduğunu vurgulayan Babacan, siyasetin kadınların uzlaş


Tarih: 04.03.2021 13:00

ANKARA (İGFA) - Partisinin Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen "DEVA Kadında Zirvesi"ne katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA'yı kız kardeşleriyle el ele veren kadınların büyüteceğini söyledi.

"Ekonomik dar boğazdan ve politik sıkışmışlıktan ancak kadınların aklı, fikri ve emeğiyle kurtulabiliriz" diyen Genel Başkan Ali Babacan, "“Ağırlıklı olarak erkeklerin egemen olduğu bir siyaset sahnesi var. Oysa tarihimizde kadın hareketi çok güçlü. Daha cumhuriyet ilan edilmemişken, tüm itirazlara rağmen Nezihe Muhiddin ve on üç kadın arkadaşı ilk kadın şûrasını toplamıştı. Her gün cinsiyetçi hakaretlere maruz kalmalarına rağmen şehir şehir çalıştılar. Kadınların mücadelesi, başka ülkelere göre çok daha erken bir tarihte, 1934 yılında, seçme ve seçilme hakkını kazanmalarıyla taçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvikleriyle ülkemiz, dünya kadın hakları mücadelesine altın bir sayfa yazdı" diye konuştu.

Kadına biçilen siyasi misyonun aile içi rollerin siyasetteki uzantısı olduğunu kaydeden Babacan, "Bugün de partili kadın, partinin ‘destek gücü’ olarak konumlandırılıyor. Kermes yamak, bağış toplamak, yoksullara yardım etmek, kurslar açmak gibi faaliyetlerle ‘destek gücü’ olarak görülüyor. Kadınlar üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getiriyorlar. Biz kadınları ana kademelerin ‘yardımcı güçleri’ ya da seçimden seçime sahaya sürülecek ‘yedek kuvvetler’ olarak görmüyoruz" dedi. Babacan, kadınlarla her kademede yan yana çalıştıklarını belirterek, teşkilatlanma sürecinde o nedenle 'Kadınlar kolu' kurmadıklarını tüm parti organlarında yüksek cinsiyet kotaları koyarak pariteyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı