Hakan Çopur'dan ABD ve FETÖ değerlendirmesi

Hakan Çopur'dan ABD ve FETÖ değerlendirmesi

Anadolu Ajansı ABD Temsilcisi Hakan Çopur, FETÖ konusunda yeni dönemde somut bir adım beklemediklerini belirterek 'Umuyoruz ki, Biden yönetimi bu konuda aklını başına alır ve somut bir adım atar. Ama yakın zamanda ajanda da böyle bir şey g?


Tarih: 09.04.2021 19:03

ANKARA (Ankara Masası)- Anadolu Ajansı ABD Temsilcisi Hakan Çopur, Ankara Masası Özel yayınında Gökhan Gökyıldırım'ın konuğu oldu. ABD'de 20 Ocak'ta yeni bir yönetimin başa geldiğini belirten Çopur, "Bu yönetimin  dünyaya bakışında Trump yönetiminden bazı farklılıkları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki ilişki görece daha iyiydi. Anlaşabildikleri farklı bir dil vardı. Fakat şu an yeni bir yönetim var. Bu yönetim kurumsal diplomasiye, Çin’e, Rusya’ya, Ortadoğu'ya farklı bakıyor" dedi. 

Ankara'nın yeni yönetimle en sağlıklı ve doğru diplomatik ilişkiyi kurmak için tüm adımları atmış olduğunu kaydeden Çopur, tek eksiğin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden arasındaki henüz gerçekleşmemiş görüşme olduğunu dile getirdi.  

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ VE GÜCÜ ORTADA

"Yeni dönemde kimse sorunları halının altına süpürmeyecek" diyen Çopur, "Herkes bunların farkında. S-400 konusunda da farkında, belki Suriye konusunda da farkında. İki tarafta şunun da farkında, iki ülkenin gerçekten birbirini tamamlayabileceği pek çok alan var. Türkiye'nin, bölgesindeki önemi ve gücü ortada" şeklinde konuştu. 

Çopur, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat'ın "Pozitif ajandayı gerekiyorsa her kongre üyesine tek tek anlatacağım. Bizimle aynı fikirde olmak zorunda değiller ama bunları birebir görüşmelerimizde bıkmadan usanmadan anlatacağız. Çünkü iki ülkenin arasındaki ittifak ilişkisi, bahsettiğimiz sorunlarla gölgelenmemesi gereken ilişkiler. Bizim onun çok daha derinin de köklü bir ittifak ilişkimiz var. Bunun Washington yönetimi de farkında biz de farkındayız, işte biz biraz bu pozitif ajandayı öne çıkaracağız" dediğini aktardı. 

FETÖ konusunda yeni dönemde somut bir adım beklemediklerini ifade eden Çopur, "Umuyoruz Biden yönetimi bu konuda aklını başına alır ve somut, pozitif bir adım atar. Ama yakın zamanda ajanda da böyle bir şey gözükmüyor" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı