İYİ Parti elma üreticilerine sahip çıktı

İYİ Parti elma üreticilerine sahip çıktı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, partisinin grup konuşmasında elma üreticilerini sahiplenmesi ile ilgili açıklama yapan Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasıyla eş zamanlı üretimde artan girdi maliyetlerinin meclis taraf?


Tarih: 15.04.2021 11:31

ISPARTA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in elma üreticilerini sahiplenmesi ile ilgili açıklamasına eş zamanlı partinin Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur da, elma üreticilerinin sorunlarını ve üretimde artan girdi maliyetlerini bir meclis araştırma önergesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Önergesinde vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve girdi maliyetlerinin arttığını, bu sebeple elma üreticisin hem zarar ettiğini hem de elinde tonlarca elma kaldığını belirten Milletvekili Cesur, ürünlerin tüketiciyle buluşturulmasının elma üreticilerinin üretime devam edebilmesi açısından hayati olduğunu söyledi. 

Türkiye’nin elma üretiminde en büyük paya sahip Isparta’nın pek çok ilçesinde ana geçim kaynağının elmacılık olduğuna dikkat çeken ve üreticinin devlet tarafından çeşitli şekillerde desteklenmesi gerektiğini belirten Cesur, elma üreticilerinin yaşadığı sorunların tespit edilerek, çözüm yollarının bulunması amacıyla bir meclis araştırması açılmasını istedi.

Hatırlanacağı gibi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen İYİ Parti Grup Toplantısı’nda elma üreticilerinin sorunlarını anlatarak iktidara seslenmişti. "Patates ve soğan için atılan adımı elma üreticisi için de atın" diyen Akşener, "Üreticimizin elinde kalan elmaları alın, milletimize dağıtın. Çiftçimizi daha fazla mağdur etmeyin!” demişti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı