Beştepe’deki sergide Kutnu Kumaşı’na büyük ilgi

Beştepe’deki sergide Kutnu Kumaşı’na büyük ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde yürütülen, “Türkiye Dokuma Atlası” projesi kapsamında hazırlanan “Dokuma Atlası Sergisi”nde Gaziantep'e özgü kutnu kumaşı ilgi gördü.


Tarih: 23.06.2021 10:46

GAZİANTEP (İGFA)- Türkiye’nin yöresel dokumalarını ilk kez bir araya getiren sergide kutnu kumaşı, kalitesi ve özellikleriyle büyük ilgi gördü. Türk kültürünün en önemli el sanatlarından olan dokumanın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Türkiye Dokuma Atlası” Projesi kapsamında düzenlenen “Dokuma Atlası Sergisi”nin açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Projenin ilk etkinliği olarak gerçekleştirilen serginin açılış töreni, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Gaziantep’e özgü kutnu kumaşının da içinde bulunduğu 151 çeşit dokuma türünün oluşturulan bölgesel rotalar takip edilerek sergilendiği sergide, koleksiyoner Yusuf İyilik’in koleksiyonundaki Osmanlı kumaşlarından parçaları da yer aldı. Hem özellikleri hem de kalitesiyle ön plana çıkan kutnu kumaşı, ziyaretçilerin ilgisini çekerken sergide büyük bir alan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı