İzmir Seferihisar’da Efes Selçuk’tan doğa dayanışması

İzmir Seferihisar’da Efes Selçuk’tan doğa dayanışması

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Orhanlı Köyü’nün JES’E karşı yürüttüğü mücadeleye Efes Selçuk’un Gökçealan ve Acarlar köylerinden de destek geldi. Orhanlı Köyü Derneği’nin çağrısıyla toplanan doğa savunucuları “Jeoterm


Tarih: 28.07.2021 12:09

İZMİR (İGFA) - Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES),  Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali ( GES) ve Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Tesisleri Projeleri ile ilgili düzenlenmek istenen bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkileri sebebiyle yapılamadı.

Binlerce yıllık zeytin ormanlarının bulunduğu Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde halk doğaya zarar vereceği ve zeytin ağaçlarının katledilmesine yol açacağı gerekçeleriyle söz konusu projelere karşı olduklarını belirtti.

Orhanlı Köyü’nün direnişine çevre ilçelerden gelen vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de destek verdi. Kısa bir süre önce Gökçealan’da JES, GES ve endüstriyel sera projelerinin halk bilgilendirme toplantısına büyük bir direnişle engel olan Efes Selçuk’lular, Orhanlı Köyü’ne doğa talanına karşı her zaman omuz omuza mücadele edeceklerini belirttiler.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı