Kocaeli’ye deprem erken uyarı sistemi kuruluyor

Kocaeli’ye deprem erken uyarı sistemi kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, deprem erken uyarı sisteminin alt yapısını kurduklarını söyledi.


Tarih: 16.08.2021 14:15

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

En büyük felaketin tedbirsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, ‘’AFAD ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile yürüttüğümüz  ‘Kocaeli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Uygulaması Projesi’ ile şehrimizde deprem uyarı ve acil müdahale sistemini kuruyoruz. Böylece Türkiye genelinde deprem erken uyarı sisteminin alt yapısı ilk kez Kocaeli’de oluşturulacak. İlimizdeki riskli binalar, alt yapıda elektrik, doğalgaz, su boruları, baraj, göller ve kanalizasyonlar, sanayi alanları detaylı inceleniyor. Erken uyarı sistemi sayesinde Kocaeli ve çevremizde yaşanacak olası bir depremin zararlarının azaltılmasında büyük bir adım atılmış olacak. Olası bir deprem anında sistem faaliyete geçtiğinde AFAD tarafından erken uyarı sinyali verilerek depremden önce fabrikaların gaz, su, elektrik ve patlama meydana getirecek tüm sistemleri etkisiz hale getirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk defa bu sistemi kuran belediye olarak, ülkemize örnek ve model olacak’’ açıklamasını yaptı.

Asrın en büyük felâketlerinden biri olan 17 Ağustos Depreminde yaşanan can kayıplarını hatırlatan Başkan Büyükakın mesajında, "’Bundan tam 22 yıl önce uykuda iken deprem denilen felaketle sarsıldık. Nice canlar kaybettik, niceleri de engelli kaldı. 17 Ağustos 1999 depremi, geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketiydi. Türkiye’miz hemen her gün yeni bir depremle sarsılıyor. Bir deprem ülkesinde olduğumuz ve bir deprem şehrinde yaşadığımız gerçeğini hiçbir zaman unutamayız. Yaşanan bunca acı ve kaybın ise tek bir sorumlusu var; tedbirsizlik. Bugünlerde yine o aynı anlayış, vurdumduymazlık ve tedbirsizlik başka bir alanda, pandemi salgınında devam etmemeli. Eğer ailemizi, çocuklarımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı, şehrimizi, ülkemizi seviyorsak; acılar yaşanmasın, can kayıpları olmasın istiyorsak pandemi kurallarına sıkı sıkıya uymalı, aşılarımızı yaptırmalıyız’’ ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı