Bugün Dünya Hashtag Günü

Bugün Dünya Hashtag Günü

#HashtagDay, yani Hashtag günü, bu sembolün sosyal medyada topluluklar oluşturma, bilgiyi yayma ve küresel ölçekte değişimi yönlendirmede oynadığı gücü ve temel rolü kutlamak için her yıl 23 Ağustos'ta kutlanıyor.


Tarih: 23.08.2021 10:19

İSTANBUL (İGFA) - 007 yılında Twitter'da doğan hashtag, bu yılki 23 Ağustos'ta ise 14. yıl dönümünü kutluyor. Twitter, önemli konuşmaları şekillendirmedeki ve dünya genelinde milyonlarca insanı bir araya getiren topluluklar oluşturmadaki etkisini kutlamak için, o gün için canlı olacak ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların konuşmalara katılmasına olanak tanıyan birden çok dilde mevcut olacak yeni bir #HashtagDay emojisini de kullanıcılara sunuyor. 

14 yıl önce 23 Ağustos'ta @chrismessina, Twitter'da ilk kez bir hashtag'in kullanıldığı #barcamp tweet'ini attı. Geçtiğimiz 14 yılda hashtagler, Tweetleri kategorize etmek veya 'etiketlemek' için kullanıcı tarafından oluşturulan bir yoldan evrimleşmiş, günlük konuşmamızın bir parçası haline gelmiş, çevrimiçi iletişimin doğasını değiştirmiş ve dijital çağın en etkili sembollerinden biri haline geldi..

Hashtag'ler, son 14 yılın en önemli anlarından, konuşmalarından ve hareketlerinden bazılarını canlandırmaya yardımcı oldu. Hashtag'ler, dünyanın her yerinden insanların seslerini paylaşabilecekleri ve gerçek zamanlı olarak küresel sohbetlere katılabilecekleri bir araç sağlıyor.

Ocak-Haziran 2021 arasında, içinde en az bir hashtag içeren 12,6 milyar Tweet atıldı. Türkiye ise, Ocak-Haziran 2020'ye göre hashtag kullanımını en çok artıran ilk beş ülke arasında yer aldı. İşte 2021'in ilk yarısında (Ocak-Haziran) Türkiye'de hashtagler ülkenin dört bir yanından insanları birbirine bağladı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı