Sıhke Caddesi yenileniyor! 1.6 kilometrelik alan güzelleşecek

Sıhke Caddesi yenileniyor! 1.6 kilometrelik alan güzelleşecek

Van'ın İpekyolu ilçesinde bağlı Sıhke Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesince başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.


Tarih: 09.07.2021 08:30

Van Büyükşehir Belediyesinin kentteki prestij cadde uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yenilenen kentin en eski caddesi olan Sıhke Caddesi’nde de çalışmalar hızla ilerliyor. Bir şeridi trafiğe kapatılan caddede bir yandan kaldırımların sökümü ve yeni kaldırım yapımı devam ederken, bir yandan da cadde asfalt serimi için hazır hale getiriliyor.

sıhke caddesi
Beşyol Kavşağı ile Semaver Kavşağı arasındaki yaklaşık 1.6 kilometrelik alanda uygulanacak projede; asfalt, yaya yolu, bisiklet yolu, refüj, yağmur suyu drenaj hattı, dekoratif aydınlatmalar ve engelli yürüme bandı yer alırken, caddenin elektrik hatları da yer altına alınacak. Yeşil dokuya sahip olacak cadde projesinde peyzaj düzenlemesi ve otomatik sulama sisteminin yanı sıra cadde boyunca yol kenarına kestane ve akçaağaç, refüje ise mazı ağaçları dikimi yapılacak.

van
Caddedeki çalışmaları takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Cadde esnafının çay ikramını da geri çevirmeyen Genel Sekreter Çelikel, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan ve ilgili daire başkanlarının da eşlik ettiği Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, bir süre caddeyi gezdikten sonra buradan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı