Van Büyükşehir, 2020'de sosyal belediyecilikte çığır açtı

Van Büyükşehir, 2020'de sosyal belediyecilikte çığır açtı

Van Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı içerisinde sosyal belediyecilik anlamında yeni bir çığır açarak, 30 bin ihtiyaç sahibine yaklaşık, 7 milyon 940 bin TL maddi destek sağladı.


Tarih: 18.12.2020 15:13

Halk odaklı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, salgın döneminde de dar gelirli vatandaşları yalnız bırakmadı. Dezavantajlı vatandaşların yanında olan Van Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında da yardımlarına devam etti. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ilçe ve mahallelerde kapı kapı dolaşarak gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etti. 

3 BİN 248 AİLEYE SOSYAL KART ULAŞTIRILDI


Van Büyükşehir Belediyesi dar gelirli ailelere nakdi yardımları sosyal kart üzerinden yaptı. Belli bir limit üzerinden hane halkı sayısına göre yüklenen sosyal kartlar anlaşma yapılan marketlerde kullanılabiliyor. Sosyal hizmet çalışanları tarafından tek tek tespit edilen 3 bin 248 aileye sosyal kart verilirken, bir yıllık süreçte sosyal kart ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık olarak 3 milyon TL nakdi yardım sağlandı. Ayrıca farklı kalemlerde acil ihtiyacı olan ailelere de 289 bin 500 TL para yardımı yapıldı.

 

HER GÜN BİN AİLEYE 3 ÇEŞİT SICAK YEMEK ULAŞTIRILIYOR


İpekyolu Caddesi üzerindeki makine ikmal yerleşkesinde bulunan aşevinde kentteki yoksul ve bakıma muhtaç aileler için her gün sıcak yemek hazırlanıyor. Günlük ortalama bin aileye 2 öğün şeklinde 3 çeşit yemek ulaştırılırken, yıl içerisinde ise toplamda 447 bin 782 aileye yemek ulaştırıldı. Aşevi çalışanları tarafından titizlikle hazırlanan yemekler gıda mühendisler tarafından kontrol edildikten sonra ekipler tarafından belirlenen adreslere ulaştırılıyor. Yemek miktarı ise ailedeki birey sayısına göre ayarlanıyor. Ayrıca salgın öncesinde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile Van (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi önüne kurulan mobil çorba dağıtım araçları ile 240 bin kişiye de çorba ikram edildi.


 
REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ 4 BİN 779 KİŞİYİ AĞIRLADI


2017 yılında hizmete açılan refakatçi misafirhanesi, sağlık hizmeti için il dışından kente gelen yüzlerce hasta yakınına yuva oldu. 100 kişi kapasiteli otel konforundaki misafirhanede 2020 yılı içerisinde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 4 bin 779 kişi misafir edildi. Burada misafir edilen hasta refakatçilerine sabah kahvaltı imkânı sunulurken akşamları ise sıcak yemek ikramında bulunuluyor. 

6 BİN 507 GIDA KOLİSİ VE 4 BİN 300 HİJYEN PAKETİ DAĞITILDI


Van genelinde tespit edilen yardıma muhtaç ailelere 6 bin 507 gıda kolisi ulaştırılırken, Salgın nedeniyle 4 bin 300 adet de hijyen kolisi dağıtıldı. Vatandaşların kapısına kadar götürülerek teslim edilen kolilerde temel gıda malzemelerinin yanı sıra hijyen malzemeleri yer alıyor. Tüm bunların yanında 160 aileye de giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı. 


36 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ


Engelli vatandaşlara yönelik farkındalık çalışmaların yanı sıra hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda çalışmaya imza atılıyor. Bu kapsamda yıl içerisinde 36 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilirken, 9 kişiye de medikal malzeme yardımı yapıldı. Ayrıca engelli taşıma aracıyla 236 engelli vatandaş düzenli periyotlarla hastane ve fizik tedavi merkezlerine taşınıyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü