Van'da sokak hayvanları için toplanıldı

Van'da sokak hayvanları için toplanıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için bilgilendirme toplantısı yaptı.


Tarih: 09.06.2021 13:21

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sokak hayvanları ile ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri, veteriner hekimler ve 13 ilçe belediyenin hayvan bakım ekipleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, “Her birimiz hayvan dostuyuz, belediyeler olarak da çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Sokak hayvanları bizlerle aynı çevreyi, aynı ortamı kullandıkları için de onların canı ve sağlığından da bizler sorumluyuz. Bugün burada toplanmamızın amacı da can dostlarımız için neler yapabiliriz, yapmış olduklarımızı da bir adım öteye nasıl taşıyabilirizdir. Toplantımız Van’ımıza hayırlı olsun” dedi.

van büyükşehir belediyesi
Toplantıda ayrıca sokak hayvanları ile ilgili karşılaşılan durumlarda belediyelerin alacağı tedbirler, sokak hayvanlarının problemlerinin nedenleri, kısırlaştırma ve sebepleri ve köpeklerin saldırma sebepleri gibi konular ele alındı.

toplantı
Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Abdullah Saraçer, sokak hayvanların bakımı ile ilgili bilgi verirken, ilçe belediyelerin görev ve sorumlukları, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, hayvanların korunmasına dair uygulama yöntemi, hayvanlarda kısırlaştırma gibi konular hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı