Van'daki selden etkilenen vatandaşların yardımına koştular

Van'daki selden etkilenen vatandaşların yardımına koştular

Van'ın ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım eli uzatıldı.


Tarih: 29.07.2021 12:23

Van Büyükşehir Belediyesi, Muradiye, Gürpınar, Başkale, Saray ve Özalp ilçelerine bağlı 21 mahalle ve 3 mezrada etkili olan sağanak yağış ve sel ile birlikte harekete geçti. Farklı noktalarda su baskını ihbarı alan İtfaiye ekipleri, su tahliyesi yaparken, yollarda mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişti. Fen İşleri Dairesi başkanlığına bağlı ekipler ise selden etkilenen mahallelerde çamur temizliği ve tahrip olan mahalle yollarında bakım-onarım çalışması yürütüyor. 

sel
Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için 10'larca araç ve personelle çalışma yürüten belediye ekipleri, Başkale ilçesi, Gedikbaşı, Özpınar, Yolmaçayır, Kavurgalı, Yavuzlar, Yurttepe mahallesine bağlı, İkizdeğirmen ve Terazın mezraları ile Gelenler mahallesine bağlı Davutavat mezrası, Muradiye ilçesi Tansu Mahallesi, Saray Karahisar Mahallesi, Gürpınar ilçesi Topsakal, Tepegören ve Çörekli Mahalleri, İpekyolu İlçesi Ortanca Grup yolu, Beşçatak, Köşebaşı ve Değirmenköy mahalleleri ile Özalp ilçesine bağlı İstasyon, Mollatopuz, Sarıköy, Yünkuşak ve  Kaşıkara mahallelerinde çalışma yapıyor. 
Sel nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çok sayıda hayvan sel sularına kapıldı. Mahallelerde hayatın normale dönmesi için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı