Başkan Yenitürk: Kararımız kesin, aday değiliz

Başkan Yenitürk: Kararımız kesin, aday değiliz

Van spor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, büyük hedeflerle lige başlayan, fakat ligi play-off hatının dışında bitiren Van Spor’un durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda basın mensuplarının karşısına g


Tarih: 04.08.2020 18:41

Van spor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, büyük hedeflerle lige başlayan, fakat ligi play-off hatının dışında bitiren Van Spor’un durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda basın mensuplarının karşısına geçerek bundan sonraki ilk kongrede aday olmayacağını duyuran Yenitürk, “Takımı daha fazla mağdur etmemek için gücümüzü aştığından dolayı aday olmayacağımızı açıklıyoruz.” Diyerek kararını yineledi. Yenitürk, Vanspor başkanlığı için aday olan yönetim kurulu üyelerinden Murat Çevik’in adaylığı gibi bir çok konuda da değerlendirmelerde bulundu.

Van spor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Lige iyi başlayıp, yarışı play-off hattının dışında bitiren takımın geleceğini değerlendiren Yenitürk, yönetimi ile birlikte aday olmayacakları hususunu bir kez daha vurguladı.

BİR KEZ DAHA “YOKUZ” DEDİ

Açıklamalarında kongre tarihine de değinen Başkan Yenitürk, “8 Ağustos’ta Van Spor’un olağan kongresi olacağını hepiniz biliyorsunuz. Kongreye az biz zaman kala basın mensuplarıyla bir araya gelip bir değerlendirme yapmak istedik. Kongre öncesi son toplantımızdır. Değerli arkadaşlar aday olmayacağımı açıklamıştım. Biz kesinlikle aynı doğrultuda aday olmayacağımızı buradan tekrarlıyoruz. Bazı gazeteci arkadaşlar yazılarında şunu hep belirttiler. ‘Başkan geçen dönemde aday olmayacağım dedi. İstifa etti. Fakat tekrar geldi aday oldu.’ Arkadaşlar o süreçte aday yoktu. Kimse aday olmadı. Biz ise ayrıldık. İstifa ettik. Çünkü sıkıntılar yaşıyorduk. Van Spora kimse sahip çıkmadı. Van Sporu mağdur etmemek için yine elimizi taşın altına attık.  Ve o süreçte de Van sporu şampiyon ettik. 3. ligden 2. Lige çıkardık.” Dedi.

YENİTÜRK: ELİMDEN GELENİ YAPTIM!

Yeni adayların çıkacağına vurgu yapan Yenitürk, sözlerine şöyle devam etti: “Bize de düşen aday arkadaşlara yardımcı olmaktır. Hiçbir zaman aday arkadaşlara köstek olmayacağız. Bizim kendi yönetim kadromuzdan bir aday arkadaşımız Van Spora adaylığını açıklamış. Benimle de görüşme sağladı. ‘Siz adaysanız ben aday değilim. Ama aday olmayacaksanız benim aday olma gibi bir durumum vardır.’ Dedi. Bende tabi ki saygıyla karşıladım. Yönetimle toplantı yaptık. Ve aday kim olursa olsun onun yanında yer alacağız. Aynı şekilde bütün arkadaşlarımız destek vermişti. Bütün maçlarımıza kendi imkânlarımızla gittik. 2,5 yıl maçlara sürekli kendi imkânlarımla gittim. Gittiğim her deplasmanda takımımız galip gelsin gelmesin Futbolcuların ihtiyaçları olduğu zaman kendi cebimden karşıladım. Harçlıklarını kendi cebimden verdim. Yemeklere götürdüm ilgilendim.” Diye ekledi.  

“KREDİ ÇEKİP HARCAMALAR YAPTIM”

2,5 yıl içerisinde yönetimle birlikte 3 milyon gibi bir miktarı kendi ceplerimizden karşıladığını belirten Yenitürk, “Yönetime talipsek elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Yönetimden hiçbir arkadaşım asla ve asla kulübün imkânlarıyla deplasmana gelmedi. Kendi imkânlarıyla konakladılar. Elimizden ne geliyorsa yaptık. Tabi ki şampiyon olabilmemiz için o sene sadece 1,5 milyon kredi çekerek harcama yaptım. Çünkü zaten o dönemde istifa ediyorum dememde ki sebep maddi sıkıntılardı. Bu sene yine Halk Bankası’ndan ve Ziraat Bankası’ndan kredi çektik. Toplamda 8 milyon civarında para harcadık. Fakat Van spor adına almış olduğumuz krediler var. Bizimde imkânlarımız kendimize göredir.  Kendi cebimden harcadığım paralar için Van spora karşı bir talebim asla olmadı. Ama çektiğimiz kredileri kapatmamız gerekir. Tek başıma gücüm yetmez.” İfadelerini kullandı.  

VANSPOR İÇİN ÇIKAN İLK ADAY İÇİN KONUŞTU: SAMİMİYETİNE İNANMIYORUM!

Kongre süreci sonrası Vanspor konusunda ses veren ilk aday olan Murat Çevik ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yenitürk: Servet Yenitürk: “Murat Çevik bize geldiğinde 45 dakika gibi bir zaman diliminde görüştük. Bu paranın bir kısmından feragat et dedi. Bende elbette ki üstüme düşen neyse ben yaparım dedim. Ama ben sizin samimiyetinize güvenmiyorum dedim. Yönetimdeki arkadaşlarla görüşme sağlamam gerektiğini söyledim.  Neden samimiyetine güvenmediğimi şöyle açıklayayım. Madem bu kadar Van spor sevdalısıydı. Yönetimdeyken neden destek sağlamadı. Neden yanımızda yer almadı. İnşallah bizi mahcup edecektir. Bizi utandıracaktır. Hepimiz Van sedalısıyız. Hepimiz Van spor sevdalısıyız. Hepimizin bir hedefi vardır. Van spor sürekli yukarıya yükselsin. Van spora zarar gelmesin.”  Dedi.

İSTİFA ETMEDİK, SADECE ADAY OLMUYORUZ!

Her zaman Van sporun yanında olduğunu söyleyen Başkan Yenitürk, adaylık süreci ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Murat Çevik açıklamasında şeref ve namus sözü vererek, Salı günü Van sporun 2,5 milyon sigorta borcunu yaptıracağım dedi. Fakat Servet Başkan bizim önümüzü açsın. Bize engel değil yardımcı olsun. Şimdi ben basın yoluyla bütün taraftarlara, Van halkına ve başka çıkan adaylara, ben Van sporun yanındayım. Ama kesinlikle ben aday değilim. Biz kongrede aday olmadığımızı açıkladık. Yani yönetim olarak istifa etmedik. İlk kongrede aday çıkmazsa bizde aday değiliz. Ve bir hafta sonrasına ertelenir. Bir hafta sonra da aday çıkmazsa dernek yasasına göre Van spor lav olur. Bu durumda taraftarlar, Van halkı ya da Valimiz boynumuza bir yük bindirirlerse yine Van Spor’un yanında oluruz. Gerekirse 2,5 milyonu kendi cebimden öderim.”


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi