Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü

Van’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.


Tarih: 10.11.2020 11:33

Beşyol Meydanı’ndaki valilik bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Tuşba Alaköy ÇPAL öğretmenlerinden Murat Demir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmalarında Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne koskoca bir tarih sığdırdığını vurgulayan Demir, “Mustafa Kemal Atatürk, cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak, milletimizin kalbinde taht kurmuştur. O milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir. Elbette o, istiklal ve istikbal demektir” dedi.


Anma törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Erciş

Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Hava Savunma Üsteğmen Ferdi Ümit Alagöz tarafından “Atatürk’ün Askeri Kişiliği” ile ilgili konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. İlk, ortaokullar ile liseler arasında düzenlenen “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenicilere ödüllerinin verilmesinin ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma programı sona erdi.


Programa, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, kamu kurum amirleri, siyasi parti, oda ve STK temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi