Başkan Koç

Başkan Koç'tan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Temsilcisi Hamiyet Erez Koç, yayımladığı mesajında Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yılını kutladı.


Tarih: 28.10.2017 21:37

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile halka seçme ve seçilme özgürlüğü getirilerek daha demokratik daha özgür bir seçim ortamı ile demokratik geleceğin temellerinin atıldığını belirten Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Temsilcisi Hamiyet Erez Koç, yayımladığı mesajında, "Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet yüksek ahlaki değerlere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında, her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışma hayatında üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ulusumuzu çağdaş bir anlayışın ürünü olan cumhuriyetimize kavuşturan bağımsızlık mücadelemizin de tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.
 

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi olarak daha demokratik daha gelişmiş ve daha kalkınmış cumhuriyetimizin 94. yılını gururla kutladıklarını ifade eden Koç, "Milletimizin Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri toplum olarak hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise cumhuriyete olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyet dili, bayrağı, marşı ve başkenti temel nitelikleri ile ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ifade eder. Bu haseple değerlerimizin sonsuza kadar korunacağının nutulmaması gerekir. Atatürk’ün kurduğu çağdaş demokratik ve laik cumhuriyetimizin son sonsuza kadar yaşatmak her Türk vatandaşının asli görevi olmalıdır. Milli bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ile yad edildiği manevi günlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi olarak cumhuriyetin siyasal gerilimler ve kısır döngülerden uzak daha demokratik ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını önemli buluyoruz. Bu kapsamda cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyor, Tüm milletimizin cumhuriyet bayramını gururla kutluyoruz" ifadelerini kullandı.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı