Başkan Vekili Aydın: Girişimci kadınları önemsiyoruz

Başkan Vekili Aydın: Girişimci kadınları önemsiyoruz

Van'ın merkez İpekyolu Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, "Kadınlarımızın gerek toplumsal gerekse iktisadi açıdan kalkınmada aktif rol üstlenmelerinin önemine yürekten inanıyoruz" dedi.


Tarih: 23.09.2021 09:13

Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Eşi Cansu Aydın Hanımefendi ile birlikte İlçemiz genelinde bir dizi incelemelerde bulundu. İlk olarak İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Seramik Atölyesini ziyaret edip incelemelerde bulunan Başkan Vekili Aydın, “Gerek endüstriyel ve gerekse geleneksel anlamda,  çok yönlü bir sanat olan seramik sanatı, ecdadımızın Orta Asya'dan beri icra ettiği sanatlar arasında yer almaktadır. Bu bağlamda köklü ve güçlü medeniyetimizin izlerini taşıyan formların daha sık kullanıldığı eserleri yaygınlaştıracak atölyemizi,  yöremizde daha işlevsel hale getireceğiz.” dedi.

İhsan Emre Aydın

Girişimci kadınları önemsiyoruz


Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ve eşi Cansu Aydın hanımefendi seramik atölyesinden sonra Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı kurslar, Kadın Emeği Pazarı ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Alipaşa Kadın Spor Merkezi’nde incelemelerini sürdürdü. Kadınların toplumun her alanında aktif ve görünür olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Kadınlarımızın gerek toplumsal gerekse iktisadi açıdan kalkınmada aktif rol üstlenmelerinin önemine yürekten inanıyoruz. Belediyemizce gerçekleştirilen bu projelerimizi daha da geliştirip, kapasitesini arttırarak,  kadınlarımıza vermiş olduğumuz desteği arttırmayı hedefliyoruz. Toplumumuzun ve ailelerimizin yapıtaşını oluşturan kadınlarımızın emekleri ile üretime katılımlarının sağlanmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

başkan aydın

Kaymakam Aydın; İpekyolu ilçemiz cazibe merkezi olacak


İncelemelerine Alipaşa Kadın Spor merkezi ile devam eden Kaymak ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, spor merkezi eğitmenleri ve üyesi sporcularla bir süre sohbet etti. İpekyolu’nda yoğun çalışma temposunun süreceğini ifade eden Aydın, “İpekyolu ilçemiz bölgede bir cazibe merkezi haline dönüşecektir. Teknik personellerimiz, Başkan Yardımcılarımız, muhtarlarımız, STK temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla, gönül birlikteliği içerisinde, el ele vererek ilçemizi cazibe merkezi haline getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi. 

İncelemelerde yetkililerden detaylı bilgi alan Başkan Vekili Aydın, yapılan çalışmaların aksatılmadan ivedilikle sürdürülmesi talimatını yineledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi