Çaldıran

Çaldıran'da muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı hakkında Çaldıran'daki muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Tarih: 23.01.2018 16:10

Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezinde yapılan toplantıya Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, TKDK Van İl Kördinatörü İbrahim Başak, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgilendirme yapıldı. Destekleme kapsamında yer alan tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirlerine ilişkin bilgi paylaşan TKDK ekibi, proje süreciyle ilgili bir sunum da yaptı. Proje başvurusunda bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişiliklerin uyması gereken genel başvuru şartlarına da değinilen bilgilendirmede, yatırım yapmak isteyen yeni işletmeler için destek oranlarının yüzde 40-50, kapasite artırımı yapmayacak olan mevcut işletmeler için de destek oranlarının yüzde 50-60 arasında değişebileceği ifade edildi. Süt üreten tarımsal işletmelerde süt satışını kanıtlayabilen ve belirtilen sınırlarda kalmak kaydıyla hayvan mevcudiyeti olan yatırımların yüzde 70 oranında destek alabileceği kaydedilirken, yumurta tavukçuluğu sektöründe sadece kapasite artırımı yapmayacak olan mevcut işletmelerin destek kapsamında olduğu vurgulandı.
 

Sunumdan sonra konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, devletin yüzde 70'lere varan hibe desteği verdiğini belirterek, “Bir milyonluk bir yatırım yapıyorsan, 700 bin lirasını bedava veriyor. Bedava para veriyor, ama buna uygun insanlarımız projeler hazırlayıp yeterince yararlanamıyor. Siz ne kadar uygun proje hazırlarsanız o kadar hibeden pay alırsınız. Herkes ilçeye daha çok kaynak aldırma gayretinde olsun. Bizim insanımız zengin olduğu zaman hepimiz zengin oluruz’’ dedi.
 

Muhtarlar ve kamu kurum amirlerine verilen yemeğin ardından toplantı son buldu.

 

M. Emin Arvas


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı