Edremit'te bir park ve iki yaşam merkezi yenilenerek isimleri değişti

Edremit'te bir park ve iki yaşam merkezi yenilenerek isimleri değişti

Van'ın merkez Edremit ilçesinde karayollarından devralınan park tadilattan geçirilerek yeniden hizmete açıldı.


Tarih: 17.05.2021 16:51

Van’ın Edremit Belediyesi Meclisi, tarafından alınan karar ile bir park ve iki yaşam merkezi yenilendikten sonra, buralara Vani Köy, Mehmet Akif İnan ve Prof. Dr. Mithat Melen isimleri verilmesi ile 3 isim Edremit’te yaşayacak. 

Edremit Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayı Meclis Toplantısından alınan kararla 3 yerin isminde değişikliğine gidildi. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında ilçe sınırları içerisinde bulunan park ve yaşam merkezlerinin isim değişiklikleri görüşüldü. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nden devralınan Su Sporları Merkezi önündeki parkın isminin Vani Köy Parkı, Memur-Sen TOKİ’deki Aile Destek Merkezi’nin Mehmet Akif İnan ve Erdemkent TOKİ’deki Aile Destek Merkezinin ise Prof. Dr. Mithat Melen olarak değiştirilmesi karara sunuldu. Yaşam merkezleri, ile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nden devralınan parkta gerekli tadilat ve onarımların yapılması akabinde isim değişiklikleri de oy çokluğu ile karara bağlandı. 

edremit

“Vani Köy Parkı’nın tadilatı yapılarak hizmete açıldı”


İsim değişiklikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, hayırlı olması temennisinde bulundu. Gebze Su Sporları önündeki parkı uzun zamandır devralmak için uğraş verdiklerini ve sonunda devrini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Say, “Maalesef, parka zaman zaman art niyetli kişiler tarafından zarar veriliyordu. Bünyemizde olmadığı için çok fazla müdahil de olamıyorduk. Ama buna rağmen oranın düzenli bir şekilde temizliği başta olmak üzere, bir çok sorunu ile ilgileniyorduk. Parkı devralmamız ile birlikte gerekli tüm onarımlarını yaparak yeniden hizmete açtık” dedi. 

edremit

“Topluma mal olmuş değerlerin isimlerini Edremit’te yaşatıyoruz”


Erdemkent ve Memur-Sen TOKİ’lerdeki yaşam merkezlerinin de mevcut isimlerinde değişikliğe gittiklerini sözlerine ekleyen Başkan Say, “Topluma mal olmuş insanların isimlerinin yaşatılması adına yaşam merkezlerimizin isimlerini değiştirdik. İki şahsiyetin de yaşamları boyunca yapmış oldukları hizmetlere karşın bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödemek istedik. Meclisimizde çıkan karar sonucunda Memur-Sen TOKİ’deki Aile Destek Merkezimizin ismini Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan ve Erdemkent TOKİ’deki Aile Destek Merkezimizin ismini ise eski Başbakanlardan merhum Ferit Melen’in oğlu merhum Prof. Dr. Mithat Melen olarak değiştirilmesi karara bağlandı. Rabbim ilçemize hayırlı uğurlu etsin” ifadelerini kullandı.

edremit


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı