Hibe desteği geldi, Vanlı esnaf sevindi

Hibe desteği geldi, Vanlı esnaf sevindi

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında işlerine ara verilen Vanlı esnaf, duyurulan hibe desteği ile sevindi.


Tarih: 20.05.2021 10:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlara hibe desteği müjdesi verilmişti. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen iki grup esnafa verilecek destek Vanlı esnafı sevindirdi.

İsa Berge
İHA muhabirine konuşan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, pandemi sürecinden bugüne kadar esnafın zor günler geçirdiğini anımsattı. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan paketin esnaf için sevindirici bir destek olduğunu ifade eden Başkan Belge, “Ödemeler iki grup şeklinde olacaktır. Birinci grupta pandemiden en çok etkilenen kahvehane, okul kantinleri ve okul servisleri gibi işletmelere 5 bin lira destek verilecek. Pandemiden daha az etkilenen ikinci grup işletmelere ise 3 bin lira hibe desteği olacak. Bu çalışma esnaf ve sanatkarlarımız için çok sevindirici oldu. Bu süreçte esnafımızın yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İsa Berge
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yarı zamanlı çalışan, tam kısıtlama sürecinde de tam kapalı kalan iş yerlerinin işletme sahipleri ise açıklanan hibe desteğinin sevindirici olduğunu belirtti. İşletme sahipleri, süreçteki desteklerinden dolayı devlet yetkililerine teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü