İGF Genel Başkanı Demir: İnternet yasası merdiven altı sitelere darbe vuracak

İGF Genel Başkanı Demir: İnternet yasası merdiven altı sitelere darbe vuracak

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de 100 bine yakın internet haber sitesinin olduğunu, internet yasası ile birlikte bu rakamın 10 binli sayılara düşeceğini söyledi. Başkan Demir, internet


Tarih: 08.12.2020 12:12

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de 100 bine yakın internet haber sitesinin olduğunu, internet yasası ile birlikte bu rakamın 10 binli sayılara düşeceğini söyledi. Başkan Demir, internet yasasının merdiven altı sitelere darbe vuracağını vurguladı.

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, federasyon bünyesinde oluşturulan Hukuk Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar neticesinde hazırladıkları raporun Türkiye’nin içler acısı durumunu da gözler önüne serdiğini belirtti. 

“KURUMSAL OLMAYAN İNTERNET HABER SİTELERİNİ ÇIKARILACAK İNTERNET YASASI YOK EDECEKTİR”
İnternet yasasının merdivenaltı internet haber sitelerine darbe vuracağının altını çizen Genel Başkan Demir, “Türkiye’de yaklaşık 100 bin internet haber sitesi bulunuyor. Bunun 60 bini aktif bir şekilde yayın yapıyor. Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz aktif internet haber sitesi 50 bin civarındadır. Bu da başta kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm kesimlerin ortak sorunu haline gelmiştir. Merdivenaltı internet haber siteleri, özellikle belediyelerin reklam bütçelerini belirlediği aralık ayında kendilerini açıkça ortaya çıkarmaktadır. Devletine vergi ödemeyen, istihdama katkısı olmayan merdivenaltı internet haber siteleri, sigortalı personel çalıştıran, vergisini SGK’sını ödeyen, ofis kirası, elektrik, su gibi giderlerini karşılayan internet medyalarının haklarını gasp etmektedir. Bu konuda belediyelere büyük görev düşmektedir. Kurumsal olmayan internet haber sitelerini çıkarılacak internet yasası yok edecektir” dedi.

“İNTERNET YASASI TÜRKİYE’Yİ TEKNOLOJİDE 10 YIL İLERİYE TAŞIYACAK”
Türkiye’nin yüzde 90’ının haberleri internet medyasından takip ettiğinin altını çizen Mesut Demir, “Artık yenidünya düzenine ülkeler ayak uydurmaya başlamıştır. Türkiye de, dijitalleşen dünyada yeni medya konusunda geri kalmamalıdır. Mevcut yasa İnternet medyalarında çalışan gazeteci meslektaşlarımızı fiilen gazeteci saymıyor, ancak yargı sayıyor. Mevcut ekonomik durum pek çok gazeteciyi merdivenaltı yayıncılığa itiyor. İnternet yasası düzenlemesi internet medyasındaki ekonomik istikrarı sağlayacak ve istihdama teşvik edecektir. Çıkarılacak İnternet yasası bu karmaşayı da çözüme ulaştıracaktır. Artık olmazsa olmaz hale gelen internet yasası konusunda İGF’nin önerisi, merdivenaltı diye tabir edilen kurumsal yapıda olmayan internet haber sitelerinin internet yasası ile birlikte Türkiye’de erişime engellenmesidir. İnternet yasasının Meclis’e gelme süreci ve Meclis’e geldikten sonraki süreçte tüm milletvekillerinin destek olması şarttır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu süreçte internet yasası ile ilgili çalışmalarını tamamlayıp acilen TBMM’ye sunmasını bekliyoruz. İnternet yasası Türkiye’yi teknolojide 10 yıl ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı