İpekyolu'nda gıda denetimleri arttırıldı

İpekyolu'nda gıda denetimleri arttırıldı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri arttırılırken, işletmelere ilgili yasalar çerçevesinde çeşitli uyarı ve cezalar veriliyor


Tarih: 11.05.2021 12:43

İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne bağlı, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği, pandemi nedeniyle alınan önlemlere ilave olarak, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimlerine ağırlık verdi.

Amaç sağlıklı ve güvenli ürünlerin tüketiciye ulaştırılması

İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekipleri, tatlı imalathaneleri başta olmak üzere, unlu mamuller, ekmek, tatlı, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, gibi ürünlerin üretim ve satışını yapan işletmelerde kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor. Denetimlerde Ramazan Bayramı öncesi oluşabilecek yoğunluğu da göz önüne alan ekipler, gelişebilecek olumsuzlukların önlenebilmesi maksadıyla işyerlerinin, personellerin ve müşterilerin maske, sosyal mesafe ve genel hijyen kurallarına riayet edip etmediklerini de kontrol ediyor.

İpekyolu Belediyesi

Denetimlerin kapsamı genişletildi

Ramazan ayı başında tatlı imalathanelerine yapılan denetimlerde, eksikliği tespit edilerek süre verilen işletmeler tekrar kontrol ediliyor.  Öte yandan Van genelinde yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü, gıdaların son tüketim tarihleri de kontrol edilerek, eksikliği bulunan işletmelere, ilgili yasalar çerçevesinde çeşitli uyarı ve cezalar veriliyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Hakkari'de drone'lu trafik denetimi! Sürücülere ceza yağdı

Van'da ambulans helikopterin 4 aylık bilançosu

Erciş'te feci kaza! Otomobille TIR çarpıştı: Ölü ve yaralılar var

Mehmet Şimşek kamuda tasarruf için tarih verdi: Harcama kontrolü devreye girecek

Cuma ezanı vakti: 26 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?

Bitlis'te terör örgütü PKK'nın gizlediği EYP'nin imha edildiği anlar

Avlamayın! İnci kefalinin Van Gölü'nde zorlu yolculuğu başladı