Kapıköy bayram sonrası açılabilir

Kapıköy bayram sonrası açılabilir

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yılı aşkındır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı, bayramdan sonra açılabileceği söylendi.


Tarih: 28.04.2021 02:28

Uzun süredir kapalı olan Kapıköy ile ilgili talep Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu toplantıda dile getirildi. İlgili görüşmeler yapıldı, Kapıköy’ün açılması için girişimler başladı.

Bir yıl gibi bir süredir kapalı olan Kapıköy’ün durumu Van’daki ekonomik sıkıntıları katlamaya devam ederken, kapının açılması için girişimler sürüyor. Koronavirüsün ülkede ilk görüldüğü zamanlarda kapatılan, ardından birçok sınır kapısı açılmasına rağmen kapalı kalan birkaç kapıdan birisi olan Kapıköy için son girişim son olağan kurulda AK Parti MKYK’sına dahil olan Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci ve Zahir Soğanda tarafından yapıldı.

kapıköy

Şehrivan Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre AK Parti MKYK’sında yer alan Burhan Kayatürk ile yine MKYK’nın farklı kademelerinde görev verilen Fatih Çiftci ve Zahir Soğanda, Kapıköy’ün bugün gerçekleştirilen toplantısında Kapıköy’ü gündeme taşıdı. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kayatürk, Çiftci ve Soğanda’nın konuyu Cumhurbaşkanı’na aktardığı öğrenildi. İlgili bakanlarında bulunduğu toplantıda Kapıköy’ün açılma talebini ileten Kayatürk’ün bu talebinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili özel kalem müdürü Hasan Doğan’a talimat verdiği, Doğan’ın da konuyu Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı gibi kurumlarla görüştüğü bilgisi edinildi. Kayatürk, Çiftci ve Soğanda’nın konuyu MKYK sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüğü ve kapının açılması anlamında Erdoğan’ın da talimatıyla olumlu haberler aldığı bilgisine ulaşıldı. Kulis kaynakları Erdoğan’ın da kapının açılmasına onay verdiği ve bayram sonrası 17 Mayıs tarihinden sonra Kapıköy’ün açılması yönünde çalışmalar olacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi