Kapıköy'den gidiş ve gelişler başladı

Kapıköy'den gidiş ve gelişler başladı

Yaklaşık 15 aydır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapası bugün itibariyle açıldı. Sınıra 2 saatte bir sefer düzenlenirken, büyük heyecan oluştu.


Tarih: 18.05.2021 15:38

Van’ın Saray ilçesinde bulunan ve İran’da artan vaka sayıları nedeniyle 24 Mart 2020’de tedbir amaçlı kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı bugün itibariyle açıldı. Van’daki yetkililerin girişimleri sonucu Kapıköy Gümrük Kapısı’nın yeniden açılması müjdesi ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gümrük kapısının tam kapanma sürecinin son bulacağı 17 Mayıs sonrası yeniden açılacağı haberleri sevinçle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları üzerine ise gümrük kapısı bugün itibariyle açıldı.

kapıköy

Turistlere PCR test şartı


Her yıl binlerce İranlı turistin kente giriş yaptığı kapının açılması Van halkını ve iş dünyasını heyecanlandırırken, gelen turistler için ise bir dizi önlem de alındı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Son 72 saatte alınan PCR negatif test sonucu ile İran vatandaşları giriş yapabilecektir. Şehrimize ve esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

kapıköy

Ulaşım sorunu ortadan kalkıyor


Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesinin İranlı turistlere hizmet vermesi amacıyla filosuna kattığı 4 yeni otobüs de seferlerine başladı. 50+1 yolcu taşıma kapasiteli otobüsler, Van kent merkezi-Saray Kapıköy ile Saray Kapıköy-Van merkez arasında 2 saatte bir karşılıklı olarak gidiş geliş yapacak.

kapıköy


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu