Kıbrıs gazisinin evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

Kıbrıs gazisinin evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

Van Çaldıran'da Kıbrıs gazisi şahsın evinde çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken yaralanan gazi, hastaneye kaldırıldı.


Tarih: 04.12.2017 12:10

Olay, Çaldıran'a bağlı Başeğmez Mahallesinde meydana geldi. Kıbrıs Gazisi Fahrettin Babat’ın evi dün gece soba bacasından çıkan kıvılcım sonucu yandı. Heber verilmesi üzerine kısa sürede mahalleye giden itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında Kıbrıs gazisi Babat yaralandı. Babat, bölgeye sevk edilen ambulansla Çaldıran Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, tamamen yanan ev kullanılamaz hale geldi. 
 

Evin odasında ise bulunan 40 bin liranın yandığı belirtildi. 
 

Yapılan incelemede yangının çıkış nedeninin ise kuşların bacaya yuva yapması sonucu bacasının tıkanması ile meydana geldiği belirtildi.

 

Kaymakam Dundar’dan evi yanan gaziye ziyaret

 

Çaldıran'a bağlı Başeğmez Mahallesi’nde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Fahrettin Babat’ın evi, dün gece soba bacasından çıkan kıvılcım sonucu yanarak kullanılamaz hale gelirken, kendisi de yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yangında 40 bin lirası da yanan Babat’ı evinde ziyaret eden Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Gazi Babat ile bir süre sohbet eden Dundar, “Kıbrıs Gazimiz Fahrettin Babat’ın evinde çıkan yangın sonucu maddi hasar oluşmuş. Gazimizin de vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşmuştur. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, acil şifalar diliyorum. Devlet olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Yangında hasar gören evde gerekli incelemelerin ardından onarımı için gerekli çalışmaları başlatacağız” dedi.
 

Ziyarette Kaymakam Dundar’a İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki Sosyal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Efe de eşlik etti.


Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi