Lise öğretmenleri ve öğrencilerinden şehit kızlarına doğum günü sürprizi

Lise öğretmenleri ve öğrencilerinden şehit kızlarına doğum günü sürprizi

Van Çaldıran ilçesinde lise öğretmenleri ve öğrencileri tarafından şehit kızları Berfin ve Rabia’ya doğum günü sürprizi yaptılar.


Tarih: 30.03.2018 15:06

Çaldıran ilçesinde okullarından Zahide- M.Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir grup öğretmen ve öğrencileri sosyal sorumluluk projesi altında Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Yaşkütük Mahallesindeki Berfin 15 ve Rabia Aladağ 10 isimli şehit kızlarının doğum gününü kutladılar. 2 yıl önce Tendürek Dağı kırsalında hain bir pusuda şehit düşen Muzaffer Aladağ’ın kızları evlerinde ziyaret eden vefakar öğretmen ve öğrenciler şehit kızlarının doğum günlerinde onları yalnız bırakmadılar . Şehit ailesi çocukları için okullarında hazırladıkları malzemeler ve öğrencilerin okul ortamında el emekleriyle yaptıkları hediye ve ikramlarla şehit ailelerini ziyaret ederek doğum günü pastasını iki şehit kızı bir anda keserek kutladılar. Şehit kızlarına doğum günü partisi düzenleyen vefakar öğretmenler, “Minnet borcu duyduğumuz aziz şehitlerimizin emanetleri olan ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Şehidimizin çocuklarının doğum günlerini öğrenerek kaymakamımızdan gerekli onayı aldıktan sonra köye giderek kızlarımızı okullarından alıp sürpriz bir ziyarette bulunduk. Okulumuz bizler ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle günlerce hazırlık yaptık ve şehidimizin Tendürek Dağı eteklerinde bulunan evlerinde ziyaret ettik. İki kardeşin doğum gününde doğum günü pastasını hep birlikte kestiler ve duygulu anlar yaşadık. Kendilerine hediyelerimiz oldu. Hem bizler bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödemeye çalıştık. Şehidimizin ailesi de mutlu oldu. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştular. 


Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, “M.Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sosyal sorumluluk projesi altında “Tamince Lisesi Hayata Dokunuyor’’ sloganıyla ilçede farkındalık oluşturmayı amaçlayan lise öğretmen ve öğrencilerimiz takdir edilebilecek davranış gösterdiler. 2 yıl önce Tendürek Dağı kırsalında hain bir pusuda şehit düşen Muzaffer Aladağ’ın kızları 15 yaşındaki Berfin ve 10 yaşındaki Rabia’nın doğum günlerini tatlı bir sürprizle kutladılar. Bu davranışın diğer okullarımızda da örnek olabileceğini ümit ediyorum. Ülke olarak aziz şehit ve gazilerimize her zaman minnet borcumuz bulunmaktadır. Devlet olarak bizler her zaman şehit ve gazilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle anarken gazilerimize sağlık dolu ömürler diliyorum" dedi. Berfin ve Rabia, öğretmen ve öğrencilerin böyle mutlu bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek, “İlk defa böyle bir sürprizle karşılaştıklarını söylediler. Babalarının şehadete ermesinden sonra doğum günlerini unuttuklarını ve çok buruk doğum günü yaşadıklarını belirterek, “Bu defa güzel bir sürpriz yaşadık. Öğretmenlerimiz ve öğrenci arkadaşlarımızla bu mutlu günümüzü kutladık, çeşitli hediyeler aldık. Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan vekilimizin selamlarını aldık. Buda unutulmadığımızın bir göstergesiydi. bizleri çok mutlu etti. Allah devletimize zeval vermesin, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular 


Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi