Naci Görür: 'Daha büyük bir deprem olabilir' | Van haber

Naci Görür: 'Daha büyük bir deprem olabilir' | Van haber

Van haber - Van'da sabah saatlerinde meydana gelen ve merkez üssünün İran'ın Hoy kenti olarak açıklanan depremin artçıları sürerken, son dönemlerdeki açıklaması ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür'den çok çarp?


Tarih: 23.02.2020 14:55

Bugün sabah 08.53'te İran'ın Hoy kenti merkezli olarak meydana geldiği açıklanan deprem Van'da da büyük bir sarsıntıya neden oldu.

8 kişinin hayatını kaybettiği 37 kişinin de yaralandığı depremde Başkale başta olmak üzere sınır ilçeleri ciddi zarar gördü. Ciddi yıkımların gerçekleştiği ve artçı sarsıntıların aralıksız sürdüğü Van'da deprem tedirginliği sürerken deprem uzmanları da depreme dair yorumlarını paylaşmaya başladı. Bu isimlerden birisi Elazığ depreminin aylar öncesinde o depremle ilgili uyarıyı yapan isim olan ve son dönemlerde Van'daki depremleri de takip eden Prof. Dr. Naci Görür oldu.

Naci Görür, Van'daki sarsıntının ardından Van'daki depremi yorumlarken Van'a çok daha büyük bir deprem noktasında uyardı. Depremin merkez üssü konusunda da çarpıcı bir değerlendirme yapan Görür, şu ifadelere yer verdi: 

Van'da daha büyük bir deprem olabilir

"Arkadaşlar, Kandilli deprem lokasyonunu düzeltmiş. Önceden gönderdiğim haritaya bakın. Deprem Başkale Fayının kuzeydoğu ucunda (BşF). Bu fay uzunluğu itibariyle 5,8’den daha büyük deprem üretebilir. Dolayısıyla tamamı kırılmamış olabilir. O zaman Başkale’nin şehir merkezinde... ve çevresinde dikkatli olunmalıdır. İleriki günlerde fayın güneybatısı da hareketlenebilir. Ayrıca Hasan Timur Fay zonunda(HFZ) Muradiy’ye doğru olan yerleşimler için de dikkat edilmelidir."

Deprem konusunda da çağrıda bulundu

"Van/Başkale depreminden sonra gelin başta Sn Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm hükümet yetkililerine, tüm muhalefete, tüm aydınlarımıza, tüm halkımıza, kısaca tüm yurtseverlere şunu haykıralım: lütfen ama lütfen bugünden sonra en büyük ulusal projemiz... Deprem kuşaklarımızda kentsel dönüşüm” olsun. Ülke olarak bazı eksiklikleri sineye çekeriz, yeterki artık insanlarımız ölmesin. Birbirimize yazalım, duyuralım bunu. Zaten hükümet de bu yolda bir adım atmıştı."


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı