Tam kapanma Van'da esnafı iflasın eşiğine getirdi

Tam kapanma Van'da esnafı iflasın eşiğine getirdi

Van TSO'dan yapılan açıklamada, "Ramazan Bayramı öncesi hazırlık yapan; beyaz eşya, tekstil, mobilya gibi sektörlerde büyük kriz yaşanmaktadır" ifadelerine yer verildi.


Tarih: 06.05.2021 01:42

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi hazırlık yapan; beyaz eşya, tekstil, mobilya gibi sektörlerde büyük kriz yaşandığını ve bayram öncesi alınan  tam kapanma kararının, ürün tedariki yapanları ve benzeri sektörleri iflasın eşiğine getirdiğini belirtildi. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yönetimi tarafından yapılan açıklamada: "Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVİD-19) salgını iş dünyasını zorluklarla karşı karşıya bırakmıştır. Ülkemiz genelinde vaka sayılarında meydana gelen artış nedeniyle 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde “Tam Kapanma” kararı alınmıştır. Alınan bu karar ilimiz ve bölge ekonomisinde onarılamaz tahribatlara neden olmaktadır.

"Esnafı iflasın eşiğine getirmiştir"


Kabul edileceği üzere, Ramazan Bayramı öncesi hazırlık yapan; beyaz eşya, tekstil, mobilya gibi sektörlerde büyük kriz yaşanmaktadır. Bayram öncesi alınan bu karar, ürün tedariki yapanları ve benzeri sektörleri iflasın eşiğine getirmiştir. Ayrıca bazı özel günlerinde kapanmaya denk gelmesi ayrı bir belirsizliğe neden olmaktadır.

van tso

"Ekonomik desteklerin devreye alınması elzemdir"


Oluşan mağduriyetin ve sorunların giderilmesi için Cumhurbaşkanımız talimat ve direktifleriyle ekonomik desteklerin devreye alınması elzemdir. Bölge Oda/Borsaları ile yapılan görüşmeler sonucunda, sadece gıda maddeleri satışının tam kapanmadan muaf olmasının sürdürülebilir bir ekonomik yaklaşım olmadığı sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle; Cumhurbaşkanlığımız ve yetkili bakanlıklar nezdinde sorunun çözümü için acil yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır. Bayram süreci mal tedariki yapan sektörlerin çek ve borç stoku iflasa neden olacaktır. Durum acildir. Zaten ekonomik olarak sorunlar yaşayan ve zor günlerden geçen bölgemizin daha da sıkıntılı günler yaşamaması için yeni kararların alınması ve desteklerin hayata geçirilmesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı