Vali Zorluoğlu, Mahsum Semerci

Vali Zorluoğlu, Mahsum Semerci'den bilgilendirme aldı

Van Valisi Murat Zorluoğlu, kamu kurum ziyaretleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek, kurum müdürü Mahsum Semerci’den bilgilendirme aldı.


Tarih: 07.10.2017 10:03

Bilgilendirme öncesinde İl Müdürü Semerci ve kurum personeline, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanlarını, Valilik personeli gibi gördüğünü söyleyen Vali Zorluoğlu, kendisinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir dönem görev aldığını hatırlatarak, kurumun yapılanması ve çalışmalarına aşina olduğunu ifade etti. Beraberinde Vali Yardımcısı Sinan Aslan ile gerçekleştirdiği ziyarette, kurumun kadro ve personel durumu, hizmet binası, lojman ve araç sayıları gibi temel bilgiler edinen Vali Zorluoğlu, 2017 bütçesi kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar ve yeni projelere ilişkin verileri de dinledi. Bilgilendirme sunumunda, Vali Zorluoğlu’na kurum bünyesinde kurulu şube müdürlüklerinin çalışmalarını detaylarıyla ileten İl Müdürü Semerci, kurum tarafından verilen yapı ruhsatlarının ilçe bazındaki dağılımını ve gerçekleştirilen yapı denetimlerini de tablolar halinde anlattı. Sunumun devamında, müdür Semerci tarafından dile getirilen diğer konular ise, imar planı ve çevre düzeni çalışmaları, 18. Madde imar uygulamaları kapsamında yürütülen Van çevreyolu güzergahı ve etrafındaki imar uygulamaları, Van Gölü sahilindeki kıyıkenar çizgisi çalışmaları ile bu alana giren kamu ve vatandaşa ait yapıların tespitleri, ilimizle ilgili jeolojik ve jeotejknik çalışmalar ile Van Gölü afet kotu oldu. Kurumun, çevre yönetimi ve çevre denetimiyle ilgili olarak yürüttüğü çalışmalardan da bahseden Semerci, çevre ve hava kirliliği ile ilgili denetimlerini sürdürdüklerini anlatarak, ilde bulunan atık su arıtma tesisleri ve özellikleri, katı atık denetimleri, katı atıkların değerlendirilme yöntemleri gibi konuları da Vali Zorluoğlu’na bildirdi.
 

Sunumun ardından kapsamlı bilgilendirme için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci ve personeline teşekkür eden Vali Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son dönemde yürüttüğü çalışmalar ile daha görünür hale geldiğini belirterek, merkezde ve taşrada pek çok anlamda kapasitesini artıran kurumun, önemli mesafe kat ettiğini sözlerine ekledi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı